Evenimentul Zilei > International > ÎNFIORĂTOR. Șarpe Boa de peste 2 metri lungime, găsit într-un parc de joacă pentru copii
ÎNFIORĂTOR. Șarpe Boa de peste 2 metri lungime, găsit într-un parc de joacă pentru copii

ÎNFIORĂTOR. Șarpe Boa de peste 2 metri lungime, găsit într-un parc de joacă pentru copii

Probabil reptila a fost abandonată de o persoană care o deținea, odată ce exemplarul a crescut prea mult. Incidentul s-a petrecut într-un parc pentru copii din Italia.

Un Boa constrictor, lung de peste doi metri, a fost capturat în parcul „Scott” cu jocuri pentru copii, din cartierul Ardeatino, la Roma. Reptila a fost prinsă de către agenții rezervației Parcului Appia Antica, alertați de un grup de cetățeni și transferată la Centrul de Recuperare a Faunei Sălbatice, informează Repubblica.

Prima care a văzut șarpele a fost mama unei fetițe de 2 ani, după care un cetățean care ieșise cu doi căței la plimbare a intervenit împiedicând reptila să scape și să se ascundă printre tufișurile din apropiere, până la sosirea agenților de pază. Experții de la Protecția animalelor au făcut șarpele să se târască în interiorul unei găleți albe, în aplauzele celor prezenți și a curioșilor care filmau scena cu telefonul mobil.

„Este un șarpe carnivor, se hrănește cu șobolani și reptile mici”, explică agenții Parcului Appia Antica. „Este un animal timid, dar are o mușcătură puternică și ar putea deveni periculos pentru câinii mici sau dacă cineva l-ar călca accidental”, au mai spus aceștia.