Evenimentul Zilei > Social > “Înfiinţarea facultăţii maghiare de Medicină înseamnă segregarea etnică a bolnavilor”
“Înfiinţarea facultăţii maghiare de Medicină înseamnă segregarea etnică a bolnavilor”

“Înfiinţarea facultăţii maghiare de Medicină înseamnă segregarea etnică a bolnavilor”

Sindicatele din Învăţământ solicită ministrului Educaţiei Cătălin Baba şi consilierului prezidenţial Daniel Funeriu să nu sprijine dorinţa UDMR de înfiinţare a unei facultăţi exclusiv maghiare în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

Într-o scrisoare deschisă adresată celor doi, Federaţia Naţională Sindicală “Alma Mater” arată că existenţa activităţilor de predare în limba maghiară este suficientă pentru a asigura multiculturalitatea UMF, fără a se impune înfiinţarea unei noi facultăţi.
Pacienţii, selectaţi pe criterii etnice
“Ştiut fiind că liderii UDMR pretind şi ca practica clinică a studenţilor să fie făcută tot în limba maghiară, ceea ce presupune selectarea pacienţilor pe criterii entice, această nouă pretenţie nu va avea alt rezultat decât segregarea etnică a bolnavilor din Târgu Mureş, ceea ce este o aberaţie”, se arată în scrisoare.
Sindicaliştii atenţionează şi asupra faptului că înfiinţarea facultăţii s-ar face împotriva deciziei Senatului Universităţii, care a respins deja această propunere şi că ar duce la “o structură nefuncţională”, care nu va satisface criteriile de calitate ARACIS.
CITEŞTE ŞI: 

  • UDMR aşteaptă un răspuns de la Ungureanu cu privire la UMF Mureş
  • Ministrul Educaţiei a intervenit în scandalul români-maghiari de la UMF Mureş
  • Studenţii de la UMF Mureş au scandat în stradă: "Nu vrem separare etnică!"
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: