Evenimentul Zilei > Social > Infernul de la etajul 5 a fost provocat cu intenţie
Infernul de la etajul 5 a fost provocat cu intenţie

Infernul de la etajul 5 a fost provocat cu intenţie

Mai multe bunuri din apartamentul situat la etajul 5 al blocului din cartierul bucureştean Pantelimon - afectat de un puternic incendiu, în noaptea de marţi spre miercuri - au fost aprinse intenţionat.

Aceasta este principala ipoteză de lucru a anchetatorilor care, ieri-dimineaţă, au ridicat mai multe resturi de mobilier din locuinţa în care, la momentul izbucnirii incendiului, se aflau doi tineri dependenţi de droguri ce petrecuseră cu stupefiante, alcool şi somnifere.

„Am ridicat ce a mai rămas din câteva bunuri care se aflau în sufrageria apartamentului cu numărul 95 – acolo unde, cel mai probabil, au izbucnit flăcările – pentru ca specialiştii de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă să determine dacă pe ele există urme de combustibil. Cel puţin, deocamdată, mergem pe varianta unui incendiu provocat intenţionat şi rămâne să vedem dacă tinerii pe care îi bănuim că au făcut asta au stropit lucrurile din casă cu benzină sau alt tip de combustibil şi apoi le-au aprins. Expertiza va dura însă circa două săptămâni“, au precizat surse din poliţie.
 
Constantin Rusu şi Alexandru Andrei – doi vechi clienţi ai poliţiei, ambii în vârstă de 19 ani – sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi distrugere în cazul incendiului din Pantelimon, în urma căruia o bătrână şi-a pierdut viaţa, iar alte 14 persoane, printre care şi doi copii, au ajuns la spital intoxicaţi cu fum.