Evenimentul Zilei > Actualitate > Infectat cu coronavirus. Primele declarații cutremurătoare: „Am fost în România”
Infectat cu coronavirus. Primele declarații cutremurătoare: „Am fost în România”

Infectat cu coronavirus. Primele declarații cutremurătoare: „Am fost în România”

Italianul infectat cu coronavirus care a vizitat România și s-a întors în Italia a dat primele declarații.

UPDATE: Italianul infectat cu coronavirus a fost filmat în Primăria Drăguțești din Gorj, acolo unde acesta a mers pentru a-și plăti taxele și impozitele.


El a spus că s-a întors din România sâmbătă, iar avionul cu care a călătorit a aterizat pe aeroportul din Bologna.

„Când am ajuns, nu aveam nimic. Nu aveam febră”, a declarat bărbatul, întrebat dacă a avut simptome în momentul în care a ajuns în Italia.

„Am fost în Craiova, dar nu m-am îmbolnăvit acolo”, a mai spus acesta, conform Observator.tv.


Bărbatul de 71 de ani, rezident în Cattolica, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, după ce s-a întors dintr-o călătorie de patru zile în România. De luni, el se află internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Rimini.

Aeronava în care a călătorit italianul s-a întors în România fără pasageri la bord, după ce cursa Bologna – Craiova de marți seară a fost anulată. Motivul pentru care s-a luat această decizie a fost acela că aeronava cu pricina nu a fost dezinfectată. Decizia a fost luata abia acum, la patru zile de la călătoria italianului.

Pasagerii care aşteptau să se îmbarce marţi seara de pe aeroportul din Bologna au fost anunţaţi, prin mesaje trimise pe telefoanele lor mobile, că aeronava care trebuia să-i aducă la Craiova este cea în care a călătorit bărbatul de 71 de ani din zona Rimini, confirmat marţi cu coronavirus.

Compania low cost a anunţat că aeronava a fost scoasă din funcţiune, nu va mai pleca în altă cursă pentru moment. La ora 11. 00, avionul ar fi trebuit să decoleze cu alţi pasageri într-o nouă cursă spre Bologna.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: