Editura Evenimentul si Capital

Industria de Apărare americană, interesată de România

Autor: | | 1 Comentarii | 863 Vizualizari

Reprezentanți ai companiilor Bell Helicopter, Boeing, Raytheon și Lockeed Martin, companii americane din domeniul Apărării, şi-au manifestat interesul faţă de România.

În cadrul vizitei oficiale în Statele Unite ale Americii, ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a avut o serie de întrevederi la sediile lor din Washington DC.

În c ontextul alocării a două procente din PIB pentru A părare, pentru cel puțin 10 ani, începând cu anul 2017, România a demarat un program de achiziții care să răspundă necesităților de creștere a capabilităților naționale de Apărare și care, în același timp, să contribuie la consolidarea statutului țării noastre ca aliat și partener credibil și solid în regiunea Mării Negre.

Oficialul r omân a fost îns oțit de cătr e s ecretarul de st at pentru Armamente, Andrei Ignat și de șeful St atului Maj or al A părării, g eneralul N icolae Ciucă. Discuțiile cu reprezentanții companiilor americane s-au axat, cu precădere, asupra posibilităților de cooperare în domeniul industriei de Apărare.

De as emenea, M ihai F ifor a p articipat la o Masă R otundă or ganizată de către H eritage F oundation, c are a r eunit e xperți H eritage, reprezentanți ai C ongresului și A dministrației S UA, pr ecum și reputați specialiști în domeniul s ecurității int ernaționale.

Tematica dezbaterilor s-a concentrat asupra provocărilor de securitate în regiunea Mării Negre și modalitaților practice de cooperare dintre România și SUA, în cadrul parteneriatului strategic dintre cele două țări.

PROTESTE de amploare, in Bucuresti, dupa anuntul lui Toader! Ce se intampla ACUM, in Piata Victoriei

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI