Editura Evenimentul si Capital

Industria de Apărare americană, interesată de România

Autor: | | 1 Comentarii | 852 Vizualizari

Reprezentanți ai companiilor Bell Helicopter, Boeing, Raytheon și Lockeed Martin, companii americane din domeniul Apărării, şi-au manifestat interesul faţă de România.

În cadrul vizitei oficiale în Statele Unite ale Americii, ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a avut o serie de întrevederi la sediile lor din Washington DC.

În c ontextul alocării a două procente din PIB pentru A părare, pentru cel puțin 10 ani, începând cu anul 2017, România a demarat un program de achiziții care să răspundă necesităților de creștere a capabilităților naționale de Apărare și care, în același timp, să contribuie la consolidarea statutului țării noastre ca aliat și partener credibil și solid în regiunea Mării Negre.

Oficialul r omân a fost îns oțit de cătr e s ecretarul de st at pentru Armamente, Andrei Ignat și de șeful St atului Maj or al A părării, g eneralul N icolae Ciucă. Discuțiile cu reprezentanții companiilor americane s-au axat, cu precădere, asupra posibilităților de cooperare în domeniul industriei de Apărare.

De as emenea, M ihai F ifor a p articipat la o Masă R otundă or ganizată de către H eritage F oundation, c are a r eunit e xperți H eritage, reprezentanți ai C ongresului și A dministrației S UA, pr ecum și reputați specialiști în domeniul s ecurității int ernaționale.

Tematica dezbaterilor s-a concentrat asupra provocărilor de securitate în regiunea Mării Negre și modalitaților practice de cooperare dintre România și SUA, în cadrul parteneriatului strategic dintre cele două țări.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI