O distilerie canadiană a reclamat un furt neobișnuit. Compania producătoare de votcă a pierdut 30.000 de litri de apă provenită dintr-un aisberg, într-un aparent furt.

Directorul firmei, David Meyers, a declarat că este intrigat de faptul că cineva ar fi putut să fure o asemenea cantitate de apă. 

Poliția canadiană a anunțat că cineva ar fi dispărut cu lichidul – îndeajuns de voluminos să umple un tanc petrolier – dintr-un depozit, din regiunea istorică Port Union, din provincia canadiană Terranova și Labrador, informează Digi24.

Valoarea apei furate este cuprinsă între 9.000 și 12.000 de dolari.

Directorul distileriei a declarat că unul dintre angajații săi a sesizat luni dispariția apei. Acesta a precizat că hoțul ar fi întâmpinat multe dificultăți pentru a ajunge la apă, aceasta fiind securizată cu lacăt, într-un depozit.

Cu toate că apa este asigurată, aceasta poate fi recoltată numai în perioada primăverii, din aisbergurile gigantice, care apar anual de-a lungul coastei provinciei Terranova și Labrador. Acest loc este cunoscut ca „aleea aisbergurilor”.

„Avem doar o perioadă scurtă pe an când putem să recoltăm. E ca strugurele pentru industria vinului.”, a declarat directorul.

Autoritățile locale investighează incidentul.