India: Peste 25.000 de oameni, ostatici în trenuri de cinci zile

India: Peste 25.000 de oameni, ostatici în trenuri de cinci zile

Peste 25.000 de oameni sunt blocaţi de mai bine de cinci zile în trenuri, în munţii din nord-estul statului indian Assam, pe fondul confruntărilor dintre localnicii musulmani şi populaţia Bodo din zonă din cauza unui conflict legat de furt de terenuri.

Conform relatărilor presei locale, în zona ostilităţilor sunt blocate peste 40 de trenuri, care au fost oprite din raţiuni de securitate. Pasagerii au primit ordin să stea liniştiţi în vagoane dacă vor să ajungă la destinaţie în viaţă. Oamenii primesc apă şi hrană, însă evacuarea lor este imposibilă pentru că toate şoselele trec prin zona în care au loc luptele.

Conflictul a izbucnit după ce în cursul unei altercaţii şi-au pierdut viaţa câţiva lideri ai grupărilor de tineret de ambele tabere, informează India Today News.

Circa 50.000 de localnici s-au refugiat în tabere guvernamentale de la izbucnirea violenţelor, vineri, între comunitatea etnică Bodo şi cea musulmană din districtul Kokrajhar din vestul statului indian Assam, pe fondul unor acuzaţii de furt de terenuri. 21 de trupuri neînsufleţite ale unor persoane ucise cu macetă au fost descoperite în junglă sau pe marginea drumului de către poliţie, iar circa 80 de case au fost arse, în violenţele care s-au răspândit şi în districtele vecine Dhubri şi Chirang.

Ne puteți urmări și pe Google News

Autorităţile susţin că până când contingentul de 5000 de soldaţi ai armatei indiene nu va restabili ordinea în regiune, miile de călători vor rămâne în vagoane.