Avocat: Ce i s-a cerut înainte de a fi pus sub acuzație de procurorul de caz, Uncheșelu?

Laurențiu Graure: M-a ținut 3 ore, m-a chemat pentru nimic, am vorbit cu el. M-a întrebat ce știu de înțelegerea dintre Cristea, Ciurel, Ponta, Șova și câți bani au luat fiecare. Am zis că nu știu așa ceva. Mi-a zis că mă arestează 15 ani. După 3 ore mi-a înmânat o hârtie că sunt suspect. Vorbea de o prefăcătorie a lui Ciurel și Cristea, că-i dau de lucru lui Șova ca acesta să-l plătească pe Ponta. I-am zis că nu știu nimic și m-a dat afară”.


FOTO: Laurențiu Graure Victor Ponta a postat pe Facebook, din sala de judecată, un mesaj în care face rezumatul acestei părți din declarația lui Graure, comentând: „Reminder – în 2006-2007 (date la care se refera dosarul) eram simplu deputat în Opoziție. Complexurile Energetice Turceni și Rovinari erau în cadrul AVAS, conduse de Teodor Atanasiu – principal consilier, Alina Gorghiu!”.

Facturi fără acoperire

În perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, prin cabinet său de avocat, Victor Ponta a obținut de la SCA „Șova și Asociații” suma de 181.439,98 de lei, pentru activități care însă în realitate nu s-au efectuat, susțin anchetatorii. Procurorii spun că, în 30 august 2007, între cabinetele celor doi s-a încheiat o „convenție”, în urma căreia Ponta primea câte 2.000 de euro pe o perioadă nedeterminată. DNA mai susține că pentru presupusele activități efectuate în conlucrare, Victor Ponta a emis, în calitate de avocat, un număr de 17 facturi deși, în realitate, nu a făcut nimic.