Evenimentul Zilei > International > INCULPAT pentru FRAUDĂ. Un om al străzii a mințit că și-a pierdut familia în INCENDIU, pentru a primi despăgubiri
INCULPAT pentru FRAUDĂ. Un om al străzii a mințit că și-a pierdut familia în INCENDIU, pentru a primi despăgubiri

INCULPAT pentru FRAUDĂ. Un om al străzii a mințit că și-a pierdut familia în INCENDIU, pentru a primi despăgubiri

Un bărbat de 52 de ani a fost inculpat pentru fraudă, după ce a susținut că și-a pierdut rudele într-un incendiu devastator din Turnul Grenfell din Londra

Anh Nhu Nguyen, care nu avea o adresă fixă, era un om al străzii, a fost inculpat cu patru capete de acuzare, joi seara, anunță Scotland Yard, scrie The Independent.

Ofițerii au spus că bărbatul de 52 de ani rămâne în arestul poliției și va apărea în fața magistraților de la Tribunalul Westminster. 

El este al doilea bărbat arestat, după incendiul de la Londra. Primul a fost un bărbat de 43 de ani, care a postat fotografii cu trupul unei victime a incendiului pe rețelele de socializare. 

Supraviețuitorii care au rămas fără locuință după dezastru au primit adăpost temporar și mii de lire sterline din fondurile guvernului și donații publice, pentru a-și putea reface viața. 

Focul devastator care a distrus clădirea cu 24 de etaje din vestul Londrei a ucis 80 de oameni, poliția avertizând că bilanțul final va putea fi cunoscut abia la finalul anului. „Suntem departe de a cunoaște numărul total, real, al victimelor din Turnul Grenfell”, spus detectivul Fiona McCormack, care a precizat că în jur de 80 de persoane sunt moarte sau date dispărute, la această oră.

În acealași timp, are loc o anchetă penală legată de acuzațiile ce s-ar putea aduce la adresa celor implicați în renovarea clădirii, inclusiv acuzații de crimă prin imprudență. „Continuăm să adunăm date despre firmele și organizațiile care au jucat un rol în renovarea clădirii, este vorba până acum despre 60 de astfel de entități”, a spus ea.