Dr. Geraldo Lozada s-a ocupat personal de fetiţa însărcinată iar investigaţiile minuţioase ulterioare au arătat că aceasta venise pe lume cu o afecţiune rară numită “pubertate precoce” . În condiţiile în care majoritatea fetelor ating pubertatea pe la vârsta de cel puţin 10 ani, Lina avusese prima menstruaţie când încă nu împlinise trei ani iar sânii îi crescuseră complet înainte de patru ani.

Lina Medina a intrat, în analele medicinei, drept cea mai tânără mamă din toate timpurile. Avea cinci ani, şapte luni şi 21 de zile când a născut prin cezariană, un băieţel în greutate de 2700 kilograme, perfect sănătos. Mama-copil şi băieţelul Gerardo, numit astfel după doctorul care l-a adus pe lume, au părăsit spitalul după numai câteva zile.

Pentru că a refuzat să spună cum rămăsese însărcinată, autorităţile au ajuns la concluzia că fusese victima unui abuz sexual iar tatăl Linei a fost arestat sub suspiciunea de viol şi incest. A fost eliberat ulterior din lipse de probe iar mama-copil nu a dezvăluit niciodată cine este tatăl băieţelului sau circumstanţele în care a rămas însărcinată.

Până la vârsta de zece ani, Gerardo a crezut că Lina este sora lui. A murit în 1979, la 40 de ani, din cauza unei boli a măduvei.

Lina a lucrat ca secretară la Lima în clinica doctorului care a ajutat-o să nască.  S-a căsătorit iar în 1972 a adus pe lume un al doilea fiu, la 33 ani diferenţă faţă de primul. Născută în 1933, femeia trăieşte şi astăzi, dar refuză să vorbească despre ce i s-a întâmplat în urmă cu 78 de ani.

 

Te-ar putea interesa și: