„Dumneavoastră vă imaginați că cineva o mai acceptă pe Viorica Dăncilă? Adică cum? Să se propună ea pe ea? N-are nicio șansă să treacă de Parlament, nici măcar nu va fi luată în considerare o astfel de propunere de președintele Comisiei Europene, vă spun de-acum. Dar acest scenariu e un scenariu care circulă mai demult și e o bazaconie, ca multe din toate zvonurile și intoxicările și fake news-urile pe care le lansează PSD  în fiecare zi”, a declarat Ludovic Orban la Digi 24.

„Guvernul Dăncilă a dovedit o iresponsabilitate greu de acceptat în materie de nominalizare a candidatului României pentru funcția de comisar european”, a mai spus Ludovic Orban.

Pus să comenteze faptul că Bruxellesul așteaptă o propunere din partea României, acesta a spus: „Într-o situație de genul acesta, va trebui probabil Dăncilă să negocieze cu președintele României, pentru că fără girul preşedintelui, după aceste două rateuri (Rovana Plumb și Dan Nica – n.r.) care ne-au făcut de râs la nivel european, fără girul președintelui, un candidat nu are şanse să treacă. Vă daţi seama că  după doi astfel de candidați, Parlamentul European o să se uite cu exigenţă crescută la următorul candidat propus de România”, a explicat Ludovic Orban.