UPDATE ora 21:30 Oficial de la IPJ Tulcea 

“În seara zilei de 30.07.2019, polițiștii din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea au identificat minora în vârsta de 16 ani, dispărută la data de 23 iulie a.c. de la domiciliu. La data de 29 iulie a.c., polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că, în data de 23 iulie a.c., o minoră de 16 ani din Tulcea, a plecat voluntară de la domiciliu și nu s-a mai întors acasă.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au demarat imediat verificările, fiind efectuate căutări atât pe raza județului, cât și în municipiu.

În urma activităților specifice desfășurate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Tulcea, cu sprijinul acordat de Inspectoratul de Poliție Județean Arad a fost identificată minora Frideric Claudia într-o localitate din județul Arad și nu a fost victima vreunei infracțiuni.

Minora a fost audiată și internată în Centrul de Primire Minori în Regim de Urgență Arad, fiind anunțată și familia.

 

UPDATE 30 iulie, ora 21:00  Surse din poliție au declarat pentru EVZ că în urma activităților specifice investigative desfășurate de lucrătorii SIC, minora, de 16 ani, disparută a fost localizata și identificata pe raza localității Siria, județul Arad. Urmează a fi predata la centru DGASPC ARAD. Se revocă activitățile de căutare.

 

Știrea inițială din 29 iulie 

Dispariția Claudiei Frideric, de 16 ani, din Tulcea, a fost sesizată, astăzi, de părinții fetei, la Serviciul de Investigații Criminale al Poliției județene. Claudia ar fi plecat de acasă în data de 23 iulie și, până în prezent, nu a mai revenit. Minora nu este la prima plecare de acasă, dar de fiecare dată a revenit la domiciliu. Potrivit unor surse din anchetă, adolescenta s-ar fi certat cu părinții și ar fi spus colegilor de școală că vrea să meargă la Constanța pentru a munci pe litoral.

 

În contextul ultimelor evenimente, cu adolescentele ucise la Caracal, părinții sunt speriați, fiica lor având telefonul închis. Fata are 1,76 metri înălţime, ten deschis, păr șaten, lung până la umeri, ochi albaștri. La momentul dispariției, aceasta purta un tricou alb, pantaloni colanți negri, sandale albe. Poliţiştii din Tulcea desfășoară activităţi pentru găsirea ei. Persoanele ce pot oferi informaţii care să conducă la găsirea minorei dispărute sunt rugate să sune la numărul unic de urgenţă 112, ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.