În primă fază, procesul derulat la Judecătoria Rădăuţi nu a fost unul cu nimic ieşit din comun. Un bărbat trimis în judecată pentru conducere fără permis a fost condamnat de Judecătoria Rădăuţi la pedeapsa de 8 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Inculpatul a mai fost obligat la prestarea a 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Inculpatul a uzat de dreptul de a face apel, astfel că dosarul trebuia să ajungă, pentru un verdict final, la Curtea de Apel Suceava. Doar că nu a mai ajuns și astfel, pe rolul instanţei, s-a înregistrat un proces-verbal prin care s-a constatat dispariţia dosarului respectiv, scrie monitorulsv.ro.

Au urmat verificări pe întreg circuitul dosarului. S-au efectuat verificări şi cu privire la dosarele trimise pe circuit extern în perioada anterioară sesizării dispariţiei dosarului, însă tot fără nici un rezultat.

În cele din urmă, Curtea de Apel Suceava a decis reconstituirea întregului dosar, fapt care din fericire s-a putut realiza datorită arhivei în format electronic.

Pierderea dosarului este pusă pe seama volumului ridicat de activitate şi a gestionării unui număr foarte mare de dosare de către persoanele cu atribuţii în acest sens și nu există indicii că cineva a avut intenţia de a face dispărut acest dosar ori că ar fi fost furat.