FEMEIA şi bărbatul care au devenit simbol. Doar un sărut i-a făcut celebri / VIDEO

FEMEIA şi bărbatul care au devenit simbol. Doar un sărut i-a făcut celebri / VIDEO

Identitatea celor doi a rămas multă vreme un mister. Cei doi nu erau un cuplu atunci când s-au sărutat...

Au apărut pe coperta revistei Life şi au devenit un simbol. Poza care a imortalizat sărutul dintre un marinar şi o asistentă medicală din Times Square, New York, după anunţul capitulării Japoniei şi încheierii celui de-al Doilea Război Mondial a devenit celebră.

Supravieţuise bătăliilor

Marinarul, George Mendonsa s-a căsătorit chiar cu fata care apare în poză în spatele umărului său stâng. Imaginea a devenit cea mai multiplicată a revistei  Life. Identitatea celor doi a rămas multă vreme un mister, până când revista Life a decis să lanseze o investigaţie în anii '80, pentru a identifica cuplul. Mai mulţi veterani de război şi asistente medicale au pretins că ei se află în fotografie! George Galdorisi, autorul lucrării "Marinarul care sărută", şi co-autorul Lawrance Verrie, susţin că au aflat în sfârşit cine erau cei doi, iar povestea nu pare atât de romantică pe cât aşteptau americanii. Conform autorilor, Mendonsa avea întâlnire în acea zi cu iubita lui, Rita Petry, la Radio City Music Hall. Marinarul era în permisie după ce supravieţuise bătăliilor din Pacific, unde văzuse cum asistentele medicale îngrijesc marinari. Galdorisi a explicat cum s-au întâmplat evenimentele.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Emoţiile provocate de strigătul Războiul s-a terminat! l-au determinat să iasă din clădire, decis să sărute prima asistentă medicală pe care o întâlneşte. După sărut, cei doi nu au făcut cunoştinţă, şi-au văzut de vieţile lor separat", a spus Galdorisi. Iubita de atunci a lui Mendonsa a devenit soţia lui mai târziu, în ciuda sărutului său cu altă femeie. Familia Mendonsa trăieşte în Rhode Island în prezent, iar Greta Friedman în Maryland.

<iframe src="//www.youtube.com/embed/5agCbIgxLF8" width="620" frameborder="0" height="418"></iframe>