Evenimentul Zilei > Actualitate > INCREDIBIL. Renunță la echipa națională a României pentru a juca pentru Liechtenstein. „Sunt condiții mult mai bune aici”
INCREDIBIL. Renunță la echipa națională a României pentru a juca pentru Liechtenstein. „Sunt condiții mult mai bune aici”

INCREDIBIL. Renunță la echipa națională a României pentru a juca pentru Liechtenstein. „Sunt condiții mult mai bune aici”

Giovanny Popescu, fotbalist în vârstă de 18 ani, evoluează pentru formația FC Vaduz din Liechtenstein și vrea să îmbrace tricoul naționalei.

Giovanny Popescu (18 ani) a început fotbalul la Iași, apoi a ajuns la FC Vaduz, o echipă din Liechtenstein care evoluează în liga a 2-a a Elveției. Fundașul central a evoluat pentru naționalele Under 15 și Under 16 ale României și acum este ofertat de cei din Liechtenstein pentru a juca în prima reprezentativă, anunță „Gazeta Sporturilor”.

„Jucam la Iași, în România, însă posibilitățile materiale erau limitate. Deși fotbaliștii, juniorii, erau mult mai buni în România. Însă aici sunt alte condiții. De la 16 ani am primit, imediat, un echipament complet de la adidas, inclusiv ghete. La fel cum primeau toți colegii mei. Nu mai spun că aveam plătit totul în cantonamente, pe când în România, din păcate, aduceam bani de acasă. Mă vor în naționala lor, chiar dacă încă nu am cetățenia. Însă, vă spun sincer, eu mă gândesc doar la echipa națională a României. Imediat după selecții (n.r. – La Under 15 și Under 16) am plecat. Mi-am dat seama că pentru a continua la nivel înalt, trebuia să plec afară", a spus Popescu pentru sursa citată.