Pe ce se abazează PSD când afirmă aşa ceva? Pe testarea organizată de Gabriela Firea de unde reiese că nu sunt motive de îngrijorare: „Din 11.000 de bucuresteni înscrişi în programul de testare cu PCR, au fost 4.600 de teste deja efectuate şi din acestea doar 4 au fost pozitive”, a declarat Gabriela Firea.

Aşadar, social-democraţii consideră că sub 0,1% din populaţia ţării a fost expusă infectării cu noul coronavirus, realitate pe care, susţin ei, Guvernul vrea să o ascundă prin blocarea testării în Bucureşti.

Reacţia Partidului Social Democrat

„Sub 0,1% din populație a fost expusă infectării cu COVID-19. Asta e realitatea pe care Guvernul vrea s-o ascundă prin blocarea testării în București!

Doar 4 din 4.600 de teste PCR și doar 2 din cele 500 de teste de anti-corpi au fost pozitive, în cele două studii demarate de Primăria Capitalei. De ce nu vrea Guvernul să știm această realitate?

Pentru că ar fi greu să explice prăbușirea economiei naționale și cei peste 400.000 de oameni care și-au pierdut locurile de muncă în urma restricțiilor.

Ar fi greu să explice măștile de proastă calitate, cumpărate pe șpagă de UNIFARM, în urma obligativității impuse de Guvern.

Iar dacă românii ar afla realitatea, n-ar mai putea să amâne alegerile așa cum și-au propus, prin prelungirea la nesfârșit a stării de alertă!”, se arată într-un mesaj al PSD publicat pe Facebook.

Social-democraţii sunt de părere că, dacă românii „ar afla realitatea”, Guvernul n-ar mai putea să amâne alegerile, aşa cum şi-a propus, prin prelungirea la nesfârşit a stării de alertă.

Reacţia lui Ciolacu

„Nu mai certaţi românii, aţi fost şi sunteţi anti-modele! Guvernul, în frunte cu ministrul Tătaru, dă vina exclusiv pe oamenii simpli fiindcă nu mai respectă distanţarea socială. Uită însă voit ce comportament public scandalos au arătat liderii PNL de o lună încoace:

– Orban a băut şi fumat în Guvern, alături de alţi demnitari, iar masca nici acum n-a învăţat să şi-o pună corect;

– Robu a făcut bâlci electoral pe stadion, cu minge adusă cu elicopterul şi miuţă la toc şi costum, fără pic de distanţare şi zero măşti;

– Primarul Chirica şi ministrul Alexe au început campania electorală cu sute de activişti în cort, sfidând chiar dictonul prezidenţial ‘ori eşti precaut, ori prost’.

– Dacă se ratează noua etapă a relaxării, liberalii – nu românii obişnuiţi – sunt principalii vinovaţi morali. Au sfidat nu doar reguli de bun-simţ, ci au călcat legea în picioare. Iar să faci asta în plină pandemie înseamnă să-ţi duci poporul spre prăpastie!”, a scris liderul PSD pe contul personal de Facebook.

Este posibil ca imaginea să conţină: text