Evenimentul Zilei > International > Incredibil: Pedeapsă de 18 ani de inchisoare pentru scuipat! FOTO
Incredibil: Pedeapsă de 18 ani de inchisoare pentru scuipat! FOTO

Incredibil: Pedeapsă de 18 ani de inchisoare pentru scuipat! FOTO

Pe un curier care livra mâncare la domiciliu și a scuipat în pizza clientului îl așteaptă ani grei de închisoare.

Un procuror turc a solicitat joi până la 18 ani de închisoare pentru un fost curier, acuzat că a scuipat pe o pizza înainte de a o livra clientului.

Fapta a avut loc la data de 24 decembrie 2017 în localitatea Eskişehir din centrul Turciei. Potrivit agenţiei de ştiri DHA, fostul curier, concediat ulterior, este acuzat că a deschis cutia cu pizza şi că a scuipat pe aceasta înainte de a suna la uşa clientului. Gestul său a fost descoperit câteva zile mai târziu, după ce un apropiat al proprietarului imobilului a vizionat imaginile filmate de camera de supraveghere. Acesta a alertat locatarul, care a depus o plângere.

În timpul celei de-a cincea audieri în cadrul procesului, procurorul a solicitat între doi ani şi jumătate şi 18 ani de închisoare pentru două capete de acuzare: „punerea în pericol a vieţii sau a sănătăţi unei persoane prin alterarea alimentelor” şi „degradarea unui bun”.

Adevăratele motive din spatele gestului mitocănesc al bărbatului nu sunt cunoscute, însă DHA a relatat că acesta a filmat scena cu telefonul mobil. O fotografie publicată de agenţie îl arată pe fostul curier în timp ce se apleacă deasupra cutiei cu pizza ţinând în mână telefonul.

Pedeapsa cerută pare foarte mare, chiar şi în conformitate cu criteriile sistemului de justiţie turc, recunoscut prin faptul că este foarte puţin indulgent. Prin comparaţie, infracţiunea de ”apartenenţă la o organizaţie teroristă armată” este pedepsită cu 15 ani de închisoare, informează RpmâniaTv