Evenimentul Zilei > Actualitate > Incredibil! Mai mulți moldoveni jefuiau vile de lux din Rusia cu ajutorul Google Maps
Incredibil! Mai mulți moldoveni jefuiau vile de lux din Rusia cu ajutorul Google Maps

Incredibil! Mai mulți moldoveni jefuiau vile de lux din Rusia cu ajutorul Google Maps

Oamenii legii din Federația Rusă au deconspirat una dintre cele mai mari grupări criminale din ultima vreme. Suspecții, majoritatea dintre care sunt cetățeni ai Republicii Moldova, alegeau vile de lux prin Google Maps pe care apoi le prăduiau, transmite life.ru.
Membrii grupului au fost reținuți, iar întrebați de oamenii legii au mărturisit că nu-și cunoșteau victimele și nici nu le știau numele. Aceștia utilizau serviciul de hărți Google care, prin sateliți și panorame, arăta bunurile vilelor. 

Gruparea era formată din 10 oameni și alegea casele de lângă păduri, pentru a fi găsiți mai greu, și cele cu piscină, iar prin GPS verificau căile de acces.

Reținuții efectuau jafuri și furturi în regiunea Moscovei și Tveri.

Ultima vilă prădată a fost urmărită mult timp de către cei reținuți, aceștia amplasând o cameră video în tufarii de lângă casă. În timpul faptei, criminalii au legat bunica, nepoata și paznicul casei. Oamenii legii precizează că bărbații au furat bunuri și bani în valoare totală de 2 milioane de ruble, dar și arme de foc.
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.