Evenimentul Zilei > Economie > Incredibil! Japonezii oferă 7,81 miliarde de dolari pentru Ursus
Incredibil! Japonezii oferă 7,81 miliarde de dolari pentru Ursus

Incredibil! Japonezii oferă 7,81 miliarde de dolari pentru Ursus

Compania japoneză Asahi Group Holdings, cel mai mare producător de bere din Japonia, a făcut publică oferta de preluare a Anheuser-Busch InBev din cinci state est-europene cu aproximativ 900 de miliarde de yeni (7,81 miliarde de dolari), a anunţat publicaţia niponă Nikkei, transmite Reuters.

Anul trecut, gigantul Anheuser-Busch InBev a anunţat preluarea rivalului SABMiller cu suma de 104 miliarde de dolari, o tranzacţie care va crea un gigant al pieţei berii ce va domina 30% din piaţa mondială de profil. Pentru a obţine aprobarea autorităţilor de reglementare, SABMiller a decis să îşi vândă operaţiunile din România, Cehia, Ungaria, Polonia şi Slovacia, activele fiind evaluate la cinci miliarde de dolari, scrie gazetadecluj.ro.

Printre brandurile scoase la vânzare se află Ursus (România), Pilsner Urquell (Cehia), Tyskie (Polonia), Dreher (Ungaria) şi Topvar (Slovacia).

Asahi a cumpărat deja brandurile SABMiller din Europa Occidentală – Peroni şi Grolsch – cu 300 de miliarde de yeni şi ar putea fi interesat de extinderea prezenţei sale pe piaţa europeană.

Reprezentanţii Asahi nu au comentat informaţia, iar după publicarea raportului acţiunile companiei au scăzut la Bursa de la Tokyo cu 6,4%.