Un grup de cercetători de la Bar Llan University, din Israel, a dezvoltat un laser capabil să detecteze de la o distanţă de 10 metri simptomele infecției cu coronavirus.
Este vorba de un dispozitiv care detectează schimbările ţesuturilor provocate de Covid-19. Mai precis, laserul este capabil să identifice simptomele care caracterizează infecţia, printre care obstrucţia bronhială, febra şi diminuarea saturaţiei de oxigen din sânge.
Potrivit echipei de cercetători, noua metodă de diagnosticare de la distanţă poate reduce riscul de infectare a personalului medical.
Nu este unica descoperire în curs în Israel
De la începutul lunii martie, în laboratoarele Institutului de cercetări Migal, din Kiryat Shmona, se lucrează la un vaccin împotriva coronavirusului din China. Este vorba de un vaccin supranumit „sub units”, adică o proteină sintetică care imită părţile active ale virusului şi declanşează riposta corpului uman activând sistemul imunitar.
Până acum vaccinul a fost experimentat pe pui şi promite rezultate entuziasmante. Se aşteaptă doar protocoalele care să permită testarea pe om.
Ben-Herzl, vicepreşedinte al Migal a explicat că „este un virus fals care activează sistemul imunitar”.
„În acest fel, dacă o persoană este atacată de virus, sistemul imunitar va şti deja ce să combată şi va fi în măsură să răspundă imunitar. Suntem foarte încrezători fiindcă experimentul cu puii a avut rezultate bune.
Mai mult, spune Herzl, nimeni nu are până acum modelul exact pentru a verifica dacă vaccinul pe care-l studiază poate funcţiona pe oameni, dar noi suntem cel mai aproape”, a spus expertul potrivit Il Giornale.