Gigantul auto german spune că a ajuns la un acord cu angajații pentru desființarea a circa 23 de mii de locuri de muncă din Germania, America de Nord și Brazilia.

Negocierile între gigantul auto și sindicatul angajaților s-au purtat pe parcursul mai multor luni. În privința economiilor, 3 miliarde de euro trebuie obținute la fabricile din Germania și 70 de milioane de euro în străinătate.

Bani.md amintește că Volkswagen a instalat un soft în maşinile diesel vândute la nivel mondial care modifica rezultatele testelor de emisii poluante. Producătorul german a declarat că este vorba de peste 11 milioane de maşini. Scandalul a influenţat afacerile companiei, reputaţia firmei şi a dus la demisia directorului executiv, Martin Winterkorn, potrivit bani.md.

Anul acesta, mai multe companii mari din lume au anunțat concedieri în masă din rândul angajaților. Printre acestea se numără Twitter, care va reduce 9% din forța companiei de muncă, Microsoft, care va renunța la aproape 3000 de muncitori, dar și HP, care va concedia peste 4000 de angajați.