Concurs cu prea multă greutate la ISU Ialomița!

Un candidat la postul de ofițer în cadrul cadrul Serviciului Achiziții Publice, la ISU Ialomița, a reclamat faptul că a fost supus unei probe fizice eliminatorii care nu avea nici legătură cu sarcinile de serviciu.

Mai exact, a trebuit să manevreze un manechin de 60 de kilograme, ceea ce nu ar fi figurat în fișa postului. Acesta a sesizat acest lucru la Consiliul pentru Combaterea Discriminării , care i-a dat câștig de cauză și a sancționat cu avertisment unitatea de pompieri, anunță Romaniatv.net

„ISU Ialomița a scos la concurs un post de specialist gradul 1 în achiziții publice și a avut o condiție eliminatorie, de probă sportivă, în care candidatul trebuia să manipuleze respectivul manechin. Atunci când scoatem la concurs un post, indiferent de domeniu, și introducem criterii eliminatorii, trebuie că acestea să aibă legătură cu fișa postului, să fie condiții fără de care nu pot îndeplini sarcinile pentru care candidații. Am considerat că această probă nu are nicio relevanță în aptitudinea candidaților de a desfășura activități de achiziții publice”, a afirmat președintele CNCD, Asztalos Csaba, citat de libertatea.ro.

„Am aplicat o măsură a sancțiunii contravenționale a avertismentului. Nu putem interveni noi să anulăm un examen, doar instanța o poate face. Am recomandat că, pe viitor, când scot la concurs un post, să fie atenți la criterii. Dacă scoteau la concurs un post de pompier, atunci se justifică această probă sportivă”, a mai precizat președintele CNCD.

Conducerea ISU Ialomița.a atacat în instanță avertismentul primit .

Te-ar putea interesa și: