Cel în ale cărui instincte și reflexe zeci de părinți și-au pus baza, căci nu oricine conduce un autobuz cu copii, nu-i așa? Păi, uite că nu-i, fiindcă la Brăila se mai întâmplă ca șoferul microbuzului școlar să dea pe gât, dimineața, la prima oră, o bere, două.

La momentul controlului în trafic, microbuzul era gol, însă se pregătea să preia un grup de copii, informează România Tv. Incidentul s-a petrecut pe raza comunei Vişani, iar șoferul inconștient are 51 de ani și este din satul Câineni Băi. Chestionat de polițiști, șoferul a declarat că se îndrepta spre comuna Plăsoiu, pentru a-i prelua pe copiii de acolo şi a-i duce la şcoală. Testat cu aparatul etilotest, șoferul microbuzului avea o concentraţie alcoolică de 0,26 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Pentru că a condus sub influența băuturilor alcoolice, bărbatul a fost amendat cu 1.305 lei şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile. În plus, oamenii legii s-au asigurat că şoferul a fost înlocuit, iar elevii au fost transportaţi către școală în siguranţă, de un alt șofer.