Cristian Pomohaci, preotul-cântăreț exclus din Biserica Ortodoxă Română şi cercetat de Parchetul General pentru racolare de minori în scopuri sexuale, pare să fie acum, în ciuda acuzațiilor care îi sunt aduse, din ce în ce mai popular.
Enoriașii nu cred nici în ruptul capului acuzațiile care îi sunt aduse lui Pomohaci și trimit mii de mesaje în apărarea preotului-cântăreț care pare că le-a ajuns la suflet și nu mai poate fi scos de acolo.
Unele dintre scrisori sunt nimic altceva decât măturii ale oamenilor pe care Cristian Pomohaci i-a ajutat sau chiar care susţin că au fost vindecaţi de acesta. Ei sunt convinși că măsură a fost mult prea dura pentru Pomohaci şi solicită reprimirea de urgenţă a acestuia în biserica. Ei spun că nu vor mai frecvenţa biserica de la Mosuni, în cazul în care preotul lor nu se va întoarce, scrie Wowbiz.
Pomohaci a cedat şi A SPUS CE AŞTEPTA TOATĂ ŢARA: „DA, SUNT...” Se schimbă totul acum
Cristian Pomohaci este cercetat de Parchetul General pentru că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani. La sfârşitul lunii iunie, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a decis ca preotul Cristian Pomohaci să fie oprit de la slujire timp de 30 de zile, perioadă în care să îşi pregătească o apărare cu care să vină în faţa reprezentanţilor arhiepiscopiei pentru a demonta acuzaţiile care i se aduc de corupere sexuală a unui minor.
De ce NU și-a RECUNOSCUT până acum Pomohaci VINA? Avocatul său RUPE TĂCEREA
De ce nu cred acuzațiile?
Credinţa oamenilor că este foarte probabil să se afle în faţa unei înscenări este invocată şi de sociologul Alfred Bulai: „Dacă nu crezi informaţia despre acea persoană, nu e nicio problemă, mai ales că în România există cultura scenaritei, care sugerează întotdeauna că e o manevră a cuiva. Sunt prinşi oameni în flagrant şi alţi oameni, care îi cunosc pe respectivii, totuşi cred şi spun că e o înscenare. Faptul că este o informaţie în spaţiul public nu înseamnă că e şi crezută.“
Pomohaci, „Arsenie Boca 2”? De ce este IUBIT un PREOT acuzat de PEDOFILIE
Sociologul mai consideră şi că persoanele care îl apără pe Pomohaci nu cred informaţiile apărute tocmai din cauza credibilităţii precare a presei, moment în care primează încrederea în persoana pe care o cunosc direct. „Nu uitaţi că televiziunile nu au o foarte mare credibilitate în România, tocmai pentru că sunt multe informaţii ciudate, amestecate. Sigur că există şi informaţii serioase, la fel cum sunt şi posturi serioase, dar per ansamblu oamenii nu alocă o credibilitate foarte mare şi atunci experienţa directă e mai importantă. Iar informaţia este oricum reinterpretată în comunităţi, ceea ce se numeşte comunicare în doi paşi. Are o forţă de convingere infinit mai mare un om pe care îl cunoşti decât comunicarea în spaţiul mediatic“, explică Bulai.
Semn DIVIN sau coincidență? Biserica lui Cristian Pomohaci a ars din temelii - Galerie Foto