Evenimentul Zilei > EVZ Special > Incognito în lumea drogurilor – reportaj de calitate marca Evenimentul zilei
Incognito în lumea drogurilor – reportaj de calitate marca Evenimentul zilei

Incognito în lumea drogurilor – reportaj de calitate marca Evenimentul zilei

Începând de mâine, „Evenimentul zilei” vă va prezenta, periodic, câte un episod din serialul „Incognito în lumea drogurilor”

Documentarea a început în urmă cu trei ani și este încă în desfășurare. Din motive lesne de înțeles am ales să declinăm identitatea reală a personajelor, mai ales că cele mai multe dintre ele sunt active și acum pe piața drogurilor.

 

Prima incursiune în tenebrele acestui univers pe cât de palpabil, pe atât de puțin abordat cuprinde infiltrarea reporterului în cuibul unuia dintre cele mai mari și temute clanuri de traficanți de stupefiante de mare risc din România și-l puteți citi mâine, în ediția tipărită a ziarului Evenimentul zilei.

 

Dacă aveți fotografii, filmulețe, povestiri sau orice alte imformații legate de lumea drogurilor din România, ne puteți scrie la adresa secretariat@evzgroup.ro.

 

Fragment în premieră

 

„Departe de clocotul vieții de zi cu zi, la muchiile privirilor și conștiințelor noastre, o lume murdară, pestilențială toacă bani negri și distruge destine. Sunt ei, drogații, cei care au renunțat la luptă și s-au refugiat în amăgitoarea bucurie a drogurilor de mare risc, cei care au avut inconștiența de a renunța la sine și de a trece fragila graniță a promiscuității.

Periferiile colcăie de ei. Că provin din familii destrămate, că au fost abuzați ori încă mai sunt, oricum ar fi, luate fiecare în parte, poveștile lor nu diferă foarte mult.

Îi recunosti după dantură și după privirile goale, lipsite de conținut și de orice urmă de speranță. Iar noi lăsăm în grija câtorva fundații, ce se bazează pe voluntariat,  o lume nefuncțională din punct de vedere social, ale cărei resorturi sunt mult mai primitive decât cele cu care suntem obișnuiți. Atunci când cele doua lumi se ciocnesc, până la tragedie nu mai este decat un pas…”. (Andrei Pospai)

 

Dacă aveți fotografii, filmulețe, povestiri sau orice alte informații legate de lumea drogurilor din România, ne puteți scrie la adresa secretariat@evzgroup.ro.