Unul la două zile

Marți, scena sângeroasă a fost o școală dintr-un oraș mic din statul KentuckyLuni, a fost cantina unei școli de lângă Dallas și o parcare de lângă o școală din New Orleans. Iar înainte de asta, a fost un autobuz școlar în Iowa, un campus în California de Sud, un liceu în Pierce County, lângă Seattle.

Scena din Benton, Kentucky, pare să fie cea mai gravă din acest an: doi elevi de 15 ani au fost uciși și alte 17 persoane rănite. A fost unul dintre cele 11 atacuri de pe o proprietate școlară, de la 1 ianuarie 2018 până acum, și cam a 50-a din acest an universitar.

Am devenit imuni 

Cercetători și avocați ce susțin controlul armelor spun că din 2013 încoace se înregistrează cam un atac armat pe săptămână. „Am devenit pur și simplu indiferenți la astfel de incidente și cred că așa vom rămâne”, spune Katherine Schweit, fost oficial FBI, coautoare a unui studiu despre 160 de atacuri armate din SUA. Unele sunt sinucideri, nu e nimeni altcineva rănit, altele sunt masacre, în adevăratul sens al cuvântului.

Guvernatorul statului Kentucky, Matt Bevin, spune că cel care a deschis focul la Liceul Marshall County din Benton era elev, avea doar 15 ani.

A intrat în școală cu o armă, înainte de ora 8 dimineața, a tras mai multe gloanțe, a rănit 14 persoane, a provocat panică și agitație, timp în care a mai rănit alți cinci copii.

A fost arestat și va fi acuzat de crimă și tentativă de crimă, dar nu se știe dacă va fi inculpat ca minor sau ca adult.