X

Incidente pe calea ferată, la Constanța. Tren de marfă deraiat, și incendiu la o locomotivă

Autor: Feri Predescu / Data publicarii: 20-04-2019 11:04

Un tren de marfă cu 34 vagoane pline cu cos a deraiat la Lumina, lângă Năvodari, în timp ce la Constanța, lua foc o locomotivă electrică staționată lângă Grupa Tehnică a CFR Călători. Comisiile de investigare a CFR va stabili cauzele în care au avut loc cele două incidente.

Trenul de marfă, care avea în componență 34 de vagoane pline cu cocs de la Combinatul Petrochimic Năvodari a deraiat în zona pasajului Lumina. Deraierea s-a produs de la un boghiul, un vagon ieșind din linie. Pe linia respectivă nu se efectuează transport de călători sau transport de marfă major, fiind încadrată ca neinteroperabilă, deservind doar combinatul petrochimic., potrivit unui specialist CFR. Trenul aparține unui operator privat. O comisie de investigare va stabili cauzele și va ancheta circumstanțele în care s-a produs deraierea. Vinovăția o stabilește angajatorul companiei feroviare private.

Pe de altă parte, 12 pompieri de la ISU Dobrogea, cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului Palas au intervenit, tot astăzi dimineață, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la sala motoare a unei locomotive electrice, în zona Brătianu Constanța. Linia electrică de 27.000 de volți care trece pe deasupra căii ferate a fost scoasă, mai întâi, de sub tensiune. Locomotiva electrică aparține Depoului București Călători, fiind garată la Grupa tehnică a CFR Călători, la câțiva metri de birouri. Se pare că  a fost un scurt circuit, incendiul localizat rapid, fiind încadrat la degajare de fum. Traficul feroviar nu a fost afectat.