Evenimentul ZileiInternationalIncident șocant în Statele Unite. Un polițist a intrat cu mașina în mulțimea adunată la o cursă ilegală

Incident șocant în Statele Unite. Un polițist a intrat cu mașina în mulțimea adunată la o cursă ilegală

VIDEO
Incident șocant în Statele Unite. Un polițist a intrat cu mașina în mulțimea adunată la o cursă ilegală

Un polițist a intrat cu mașina într-un grup de persoane în Statele Unite și a făcut cel puțin o victimă. Persoana rănită a fost transportată la spital. Incidentul s-a petrecut în Tacoma, statul Washington.

O filmare a momentului incidentului arată un grup mare de oameni care înconjoară o mașină de poliție în timp ce șoferul turează motorul într-un aparent efort de a demara. Grupul refuză să se miște, iar poliția susține că mulțimea a început să lovească mașina. Atunci, polițistul acelerează și trece prin grup, lovind mai mulți oameni. O persoană este călcată și târâtă sub mașină, scrie digi24.

Departamentul Poliției din Tacoma susține că mai multe mașini și circa 100 de oameni blocau o intersecție din oraș atunci când polițiștii au sosit la fața locului.

Se pare că grupul se strânsese pentru a urmări cum amatorii de curse de stradă fac cu mașinile așa-numitele „burnouts” (rotiri pe loc).  Când și-a făcut apariția poliția, oamenii au început să lovească mașina poliției, un SUV, și geamurile ei.

Temându-se pentru siguranța sa, agentul a încercat să dea înapoi, dar nu a reușit, din cauza mulțimii. Încercând să se extragă dintr-o poziție lipsită de siguranță, polițistul a demarat lovind un individ și posibil să-i fi atins și pe alții, a explicat poliția într-un comunicat.

Poliția a precizat că investighează incidentul, care intervine într-un moment în care există o nemulțumire în creștere în rândul publicului american legată de folosirea excesivă a forței de către poliție.

Oameni din toată lumea au ieșit în stradă anul trecut pentru a-și exprima furia în legătură cu moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare care a murit în custodia poliției, la Minneapolis, și pentru a cere oprirea brutalității și a ceea ce ei percep ca fiind „rasism sistemic”.


Accesează: