Incident pe aeroportul din Tokyo din cauza englezei slabe vorbite de un pilot chinez

Incident pe aeroportul din Tokyo din cauza englezei slabe vorbite de un pilot chinez

Compania aeriană China Eastern şi-a luat angajamentul că "va îmbunătăţi nivelul de cunoaştere al limbii engleze" al personalului său navigant, după ce unul dintre avioanele sale a decolat fără permisiune de pe un aeroport japonez, incident ce a provocat deschiderea unei anchete, transmite AFP.

Compania aeriană China Eastern a mai promis, într-un comunicat dat publicităţi ieri, "cooperarea totală cu investigatorii acestui caz".

Un aparat de linie al companiei, cu 245 de pasageri la bord, a decolat luni de pe aeroportul internaţional din Kansai (în golful Osaka) fără a primi undă verde din partea controlorilor de zbor, conform unui material publicat marţi în cotidianul China Daily.

Pilotul chinez a primit instrucţiunile să aştepte permisiunea de zbor, dar a decolat pur şi simplu. Din fericire, acest incident nu a avut niciun fel de urmări, iar zborul s-a desfăşurat în condiţii bune, până la destinaţie, la Shanghai, mai scrie AFP, preluată de Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform cotidianului, incidentul a fost provocat de faptul că pilotul nu a înţeles instrucţiunile primite în limba engleză de la controlorii de trafic niponi. China Eastern Airlines este una dintre primele trei mari companii aeriene chineze.