Evenimentul Zilei > International > Incident neobișnuit pe un mare aeroport din Franța. Autoritățile au decis suspendarea traficului aerian
Incident neobișnuit pe un mare aeroport din Franța. Autoritățile au decis suspendarea traficului aerian

Incident neobișnuit pe un mare aeroport din Franța. Autoritățile au decis suspendarea traficului aerian

Un avion de marfă a ratat pista aeroportului din Montpellier și a aterizat cu botul într-un lac din vecinătate. În urma acestui incident, autoritățile au deschis o anchetă. Aeroportul a fost închis, iar autoritățile au demarat o anchetă.

Un incident nu tocmai obișnuit s-a petrecut pe un important aeroport din Franţa, de pe coasta de sud a Mediteranei. În loc să se oprească pe pistă, la aterizare, un avion cargo care transporta marfă, de tip Boeing 737, s-a oprit cu botul într-un lac. Incidentul s-a petrecut pe aeroportul din Montpellier care a și fost închis, pentru o perioadă nedeterminată.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă dimineață, cu câteva ore înainte de răsăritul soarelui, pe la ora locală 3.00 dimineața. Zborul West Atlantic a ieșit de pe pistă și s-a oprit în stufărișuri, iarbă și apa de pe aeroportul din Montpellier, care deservește coasta mediteraneană a țării. Aparatul, un avion de poștă aeriană Boeing 737, încărcat cu marfă s-a oprit pe iarbă, dar botul său a atins apa de mică adâncime.

Din fericire incidentul nu s-a soldat cu victime, cei trei membri ai echipajului fiind recuperați rapid după accident, după cum a anunțat prefectura orașului Montpellier.

„Cele trei persoane aflate în aeronavă nu au fost rănite. Acestea au fost scoase și duse în siguranță datorită intervenției rapide a serviciilor de urgență”, a precizat a precizat prefectura locală într-un comunicat.

În acest context, un număr de 60 de salvatori au fost angajați pentru a scoate avionul din apă, iar o echipă de inspectori ai Comisiei franceze de investigare a accidentelor aeriene (BEA) anchetează acest caz. Conform informațiilor avionul de tip cargo transporta marfă.

Aeroportul a fost închis pentru zboruri

Autoritățile au declarat că aeroportul este acum închis pentru zborurile de pasageri și de marfă până când avionul va fi mutat, conform Sky News.

„Din motive de siguranță și în așteptarea venirii unei companii specializate pentru a muta avionul, zborurile comerciale și de marfă nu mai pot ateriza la Montpellier pentru o perioadă nedeterminată”, a precizat prefectura locală într-un comunicat, citat de Le Parisien.

Sursa foto. Twitter

Ulterior, pe contul de Twitter al BEA au apărut și imagini cu utilajele aduse pentru a ridica avionul și pentru a-l muta într-o altă zonă, în siguranță.

„Instalarea echipamentelor de ridicare grele, terasamente etc. Toate echipele sunt mobilizate pe aeroportul din Montpellier. Operațiunea de ridicare a avionului Boeing737 operat de WestAtlantic este programată pentru această după-amiază”, se arată într-un mesaj postat în jurul prânzului.