Evenimentul Zilei > Actualitate > Incident jenant la festivităţile dedicate Zilei Naţionale. Și prezența a fost una redusă
Incident jenant la festivităţile dedicate Zilei Naţionale. Și prezența a fost una redusă

Incident jenant la festivităţile dedicate Zilei Naţionale. Și prezența a fost una redusă

Festivităţile dedicate Zilei Naţionale a României au debutat sâmbătă la Alba Iulia cu bâlbe și cu cea mai slabă prezență din ultimii 20 de ani.

Astfel, ceremonialul depunerii de coroane la statuia lui Ionel Brătianu a fost marcat de un nedorit incident. Imnul Naţional care ar fi trebuit difuzat la staţia de amplificare neputând fi auzit în condiţii optime de către cei care asistau la momentul festiv. În aceste condiţii, oficialităţile prezente au „dres busuiocul”, cântând prima strofă a Imnului. Și asistența a fost una mică, fiind cea mai redusă din ultimele două decenii.

În acordurile Imnului Eroilor cântat la goarnă, au fost depuse coroane de flori din partea Senatului şi Camerei Deputaţilor, reprezentate de parlamentarii de Alba, din partea Guvernului, reprezentat de subprefectul Nicolae Mera, precum şi din partea Primăriei şi Consiliului Local Alba Iulia şi Consiliului Judeţean Alba. După terminarea oficială a ceremonialului au depus coroane de flori şi reprezentanţi ai partidelor politice.

Manifestările continuă sâmbătă cu acelaşi ceremonial al depunerii de coroane la statuile lui Iuliu Maniu şi Mihai Viteazul, precum şi la busturile primilor suverani ai României Mari, Regele Ferdinand şi Regina Maria. De asemenea, va fi arborat un imens Drapel Naţional în Piaţa Tricolorului.

În jur de 60.000 de oameni sunt aşteptaţi duminică, de 1 Decembrie, la manifestările organizate de Ziua Naţională în Alba Iulia, pentru care organizatorii au pregătit un program variat, derulat în cadrul „Festivalului de România”, informează Agerpres.