Evenimentul Zilei > Politica > INCIDENT în timpul discursul lui Daea despre oaie. REACȚIA ministrului
INCIDENT în timpul discursul lui Daea despre oaie. REACȚIA ministrului

INCIDENT în timpul discursul lui Daea despre oaie. REACȚIA ministrului

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a spus duminică ciobanilor strânşi la un festival în comună Jina din judeţul Sibiu, că a învăţat de la bunicul său despre valoarea lânii, care, în trecut, era pusă şi acceptată drept gaj pentru împrumuturile bancare.

"Bunicul meu îmi spunea următorul lucru: copile, lâna e gaj pentru bancă. Şi era asigurat un împrumut. Laptele de la oi se adună greu, din vârful muntelui. Carnea oii şi brânză acesteia o mănâncă toţi. Şi bine fac, pentru că este bună şi valoroasă", le-a explicat ministrul Daea ciobanilor din Sibiu, Albă, Vâlcea şi Argeş, prezenţi la festivalul „Sus pe muntele din Jina”, citat de Agerpres

O pană de curent a întrerupt discursul  ministrului Agriculturii. Cu toate acestea, Petre Daea s-a redresat rapid și a continuat cuvântarea, explicându-le participanţilor la manifestare că „între om şi natura există o legătură strânsă în mod deosebit prin crescătorii de ovine”. 

El a lansat și un îndemn oierilor prezenți la eveniment: „Să aveţi grijă de oi şi să aveţi încredere în Guvern”. 

Ministrul Agriculturii a fost primit cu aplauze la Jina. El a discutat cu cei prezenţi şi a ascultat problemele cu care aceştia se confruntă. 

Pe 30 mai, ministrul Agriculturi pleda pentru folosirea oii că brand de ţară, argumentând că „oaia este o statuie vie”.
"Uitaţi-vă dvs în orice parte a ţării cât de frumos este acest animal pe păşunile verzi ale ţării româneşti".

Pe 1 iulie, Daea, a revenit cu noi afirmaţii, la Antena 3, despre importanţa oii pentru România. El a subliniat că oaia a unit generaţiile, „ne-a dat de mâncare, ne-a îmbrăcat” şi „are dorinţa de fi înţeleasă”.