Este cazul Germaniei, care pare a stabili propriile protocoale în privința controlului pasagerilor. Concret, un caz prezentat pe Facebook de Sorin Constantinescu, un cunoscut om de afaceri bucureștean, aruncă într-o nouă lumină relația de prietenie pe care credeam că România o are cu Germania.

Sorin Constantinescu prezintă pe contul de Facebook o întâmplare uluitoare: pe Aeroportul Flughafen, din Frankfurt, polițiștii îi așteaptă pe călătorii cursei de la București chiar pe scara avionului! Pasagerilor li se cer actele la control chiar de la ușă, nici nu sunt lăsați să coboare pe pistă, după cum se poate observa din fotografia postată de Sorin Constantinescu.

„Ori am ieșit din Europa ori s-au săturat rudele lu iohanis de noi, că te așteaptă miliția la ieșirea din avion să verifice actele!”, scrie Sorin Constantinescu. Mai mult, acesta sugerează că atitudinea nemților față de români s-a schimbat total în ultima vreme și vine cu un alt exemplu: „Mi-a mai spus o fată care lucrează la un hotel aici că au primit adresă de la politie să anunțe când cazează Români!”.

La comentarii, câțiva cititori povestesc că și ei au observat același lucru. Bunăoară, tot joi dimineață, cineva susține că avionul cu român care aterizat la Viena a fost tras la un terminal separat, pentru control.