Evenimentul Zilei > International > A ÎNCEPUT HAOSUL în Spania! PROTESTATARII invadează străzile înaintea unei SĂRBĂTORI importante. „Vrem ca toată lumea să ştie”
A ÎNCEPUT HAOSUL în Spania! PROTESTATARII invadează străzile înaintea unei SĂRBĂTORI importante. „Vrem ca toată lumea să ştie”

A ÎNCEPUT HAOSUL în Spania! PROTESTATARII invadează străzile înaintea unei SĂRBĂTORI importante. „Vrem ca toată lumea să ştie”

Zeci de activişti din Spania care militează pentru drepturile animalelor, purtând măşti şi având pancarte în mâini, au protestat joi împotriva curselor cu tauri organizate în Pamplona în timpul renumitului festival San Fermin, care va debuta vineri în acest oraş nordic.

Cursele cu tauri, desfăşurate zilnic în timpul festivalului din Spania, atrag turişti din toate colţurile lumii, care privesc alergătorii conducând animalele pe străzile oraşului. Serile, sunt organizate coride, conform AGERPRES.

Adunaţi în faţa primăriei oraşului Pamplona, demonstranţii au purtat pancarte pe care era scris „Opriţi luptele cu tauri” şi au strigat sloganuri precum „Sărbători fără sânge”, în cadrul unui protest organizat de asociaţiile pentru drepturile animalelor AnimaNaturalis şi PETA.

„Vrem ca toată lumea să ştie… că toţi taurii care aleargă în timpul dimineţii în cursele de tauri sunt apoi duşi seara în arenele de lupă”, a spus Aida Gascon, directoarea organizaţiei AnimaNaturalis, descriind luptele cu tauri drept o „tortură” la care sunt supuse animalele.

Proteste similare au loc în fiecare an înaintea festivalului care durează o săptămână şi debutează vineri.

Organizatorii nu au comentat în mod direct problemele referitoare la bunăstarea animalelor menţionate de activişti.

Primarul oraşului Pamplona, Joseba Asiron, a spus într-un interviu recent că nu îşi poate imagina festivalul fără cursele de tauri, dar a sugerat că luptele ar putea fi desfiinţate în viitor.

Şi alţi locuitori din Pamplona au spus că nu îşi pot imagina festivalul în absenţa animalelor.

„Pamplona nu există fără cursele de tauri, iar cursele de tauri nu există fără coride”, a spus Antonio Imizcoz, un entuziast al întrecerilor cu tauri.