Președinții organizațiilor din teritoriu au început să ridice glasul după ce au aflat că, la ultimul Birou Național, Marcel Ciolacu a anunțat că nu va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului în perioada stării de alertă.

Potrivit unor surse citate de antena3.ro, liderii din teritoriu susțin că moțiunea de cenzură menită să-i înlăture pe liberali de la putere trebuie să fie prioritatea partidului. Discuțiile pe această temă s-au purtat, în special, pe grupurile interne ale partidului, unde PSD-iștii au cerut și demararea procedurilor pentru convocarea congresului și organizarea alegerilor interne.

Acesta a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus, după instituirea stării de urgență și a restricțiilor privind adunările publice.

Mai mult, nemulțumiții din partid i-au cerut lui Marcel Ciolacu să facă un pas în spate dacă nu este capabil să gestioneze problemele partidului și să stabilească o strategie menită să readuc PSD la guvernare.

„Poate ar trebui să lămurim acest subiect. Neapărat! Spuneți dracu…Da, mă! După starea de alertă jos cu ei! Punct”, a răbufnit liderul PSD Prahova, Bogdan Toader; „Se impune organizarea unui CEx pentru a discuta și hotărâ împreună ce este de făcut”, ar fi spus liderul PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu; Ce să…CExN? Moțșiune și jos cu ei! Puteți nota și votul meu!”, a anunțat Aladin Georgescu, președintele PSD Mehedinți; „Voi știți cine este Ciolacu ăsta? Poate ne reformează definitiv”, a intervenit și Dumitru Buzatu, președintele PSD Vaslui, conform sursei citate mai sus.

Ciolacu s-a întâlnit cu liderii din Moldvova

Vineri, președintele interimar Marcel Ciolacu și Paul Stănescu, secretarul general interimar s-au întâlnit cu mai mulți lideri județeni din regiunea Moldovei, într-o pensiune din apropiere de Bârlad.

Întrunirea a vizat problemele cu care se confrută PSD, iar, potrivit unor surse citate de antena3.ro, discuțiile s-au îndreptat spre posibilitatea retragerii lui Marcel Ciolacu de la șefia PSD. Lui Ciolacu i s-ar fi reproșat lipsa de acțiune și faptul că nu este reprezentativ pentru membrii simpli ai partidului.

Ciolacu le-ar fi transmis liderilor din zona Moldovei că ar putea renunța la funcție, doar că în momentul de față nu există o alternativă pentru că alţi lideri, cum ar fi Gabriela Firea, nu doresc să-i ia locul. Secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, i-a luat apărarea, mai relatează sursa citată.

După întâlnirea de vineri, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu a postat o fotografie de grup, pe contul său de Facebook, însoțită de un mesaj laconic:

„Împreună cu prietenii și colegii mei din Moldova.”