Evenimentul Zilei > Social > Ho! Ho! Ho! Începe vânătoarea brazilor de Crăciun
Ho! Ho! Ho! Începe vânătoarea brazilor de Crăciun

Ho! Ho! Ho! Începe vânătoarea brazilor de Crăciun

Mai sunt cinci săptămâni până la cea mai magică noaptea a anului, însă febra Crăciunului este deja instalată. Magazinele și-au umplut rafturile cu ornamente tematice, iar distribuitorii de brazi au pus pe prețuri ștampila „Black Friday”. Așadar, cei care vor să înceapă să simtă spiritul sărbătorilor încă din noiembrie, își pot achiziționa un pom cu 30% mai ieftin decât în cele două săptămâni de dinainte de sărbătoare

Crăciunul lui 2017 va fi unul piperat pentru mulți, în special pentru cei care aleg varianta ecologică a pomului tematic. Prețurile brazilor artificiali au explodat în acest an, ajungând să le depășească cu 20% pe cele de anul trecut. Comercianții blamează transporturile din China pentru creșterea atât de mare dar încurajează cumpărătorii să facă această investiție de durată, brazii putând fi folosiți an de an.

Un brad artificial de circa 150-160 cm înălțime, fără ornamente sau lumini, cu un finisaj mediu, va fi găsit la rafturile magazinelor pornind de la 150 lei, până la 300. Unul dotat cu globuri și instalație electrică va depăși suma de 450 de lei.

Brazii artificiali care ating 1,80 2 de metri înălțime, de asemenea ornați globuri și instalație de lumini, ating prețuri cuprinse între 900 și 2.000 de lei.

Brazii naturali pierd teren

Importatorii de brazi și firmele autorizate pentru comercializare au scos pe piață brazi naturali, în special pe cei de tip Normandian, iar prețurile au pornit de la 100 de lei – brad de circa 1 metru și 400 lei, brad de circa 2 metri înălțime. Pe parcursul acestei luni cât și în decembrie, costul unui brad va crește simțitor.

Totodată, reprezentanții unor centre comerciale din București sunt de părere că brazii naturali nu mai sunt atât de căutați, oamenii orientându-se ori către cei artificiali, ori către obiecte decorative.

Ce culori se poartă

În anii trecuți, trendul a fost ca bradul să fie ornat într- o singură culoare. În iarna lui 2017-2018, pentru a fi în pas cu moda, designerii recomandă împodobirea bradului cu cât mai multe culori. În plus, globurile nu mai sunt atât de „la modă” și este ideal să le înlocuiți cu jucării de pluș.