Evenimentul Zilei > Actualitate > Începe o criză a rachetelor nucleare.  China face un pas clar spre război
Începe o criză a rachetelor nucleare.  China face un pas clar spre război

Începe o criză a rachetelor nucleare.  China face un pas clar spre război

Republica Populară chineză își extinde capacitățile nucleare. Numărul de focoase nucleare capabile să lovească Statele Unite ale Americii va crește „cu mult peste 200” în următorii cinci ani.

Începe o criză a rachetelor nucleare? Informațiile îngrijorătoare legate de acțiunile chinezilor apar într-un raport american. E vorba de un document comun redactat de Forțelor Aeriene ale SUA și National Space Intelligence Center (NASIC).


Istoria secretă a PCR. Dej a dat o masă pentru asasinarea rivalului său


Publicat pe 11 ianuarie 2021, raportul NASIC „Amenințarea cu rachete balistice și de croazieră 2020” a trecut aproape neobservat, Asta din cauza tulburărilor politice din SUA. Cu toate astea, datele pe care le cuprinde sunt șocante.

Începe o criză a rachetelor nucleare

Experții NASIC susțin că Armata de eliberare a Poporului a Chinei „continuă să aibă cel mai activ și divers program de dezvoltare a rachetelor balistice din lume”.

Chinezii au la dispoziție rachete balistice intercontinentale cu raze de acțiune de 11 000 și 12 000 de kilometric, capabile să transporte focoasele nucleare.

Începe o criză a rachetelor nucleare?  Chinezii îndreaptă rachete nucleare spre SUA!

E vorba de rachetele DF-31A și DF-5B (CSS-4 Mod 3) cu o rază de peste 12.000 kilometri. Raportu american se referă și la rachetele ICFM DF-41, care au fost prezentate  pentru prima dată la o paradă militară organizată în Piața Tiananmen din Beijing pe 1 octombrie 2019.


Alain Delon e devastat! A murit cea mai importantă femeie din viața lui


Experții National Space Inteligence Center nu au furnizat nicio estimare a rezei de acțiune  a acestei rachete. Dat fiind că este o rachetă cu trei trepte, alimentată cu combustibil solid, analiștii miitari independenți crede că DF-41 poate lovi ținte aflate la 11-12 000 de milometri.

Marele avantaj al DF 41 este mobilitatea sa. Spre deosebire de DF-5B , care poate fi lansată numai din silozuri nucleare,  DF 41  poate fi folosită de pe lansatoare mobile. Iar această posibilitate face mai puțin vulnerabile aceste rachete în cazul unui atac preventiv al inamicului, scrie celebrul site de informații militare Janes,com.

Istoria secretă. Au românii vocația trădării? Ce spun germanii