Evenimentul Zilei > Social > Începe DokStation Music Documentary Film Festival – ediția disco
Începe DokStation Music Documentary Film Festival – ediția disco

Începe DokStation Music Documentary Film Festival – ediția disco

Cea de-a patra ediție DokStation Music Documentary Film Festival are loc în perioada 12-15 septembrie, în București, și va fi dedicat muzicii disco. Conceptul combină două dintre cele mai populare arte - filmul și muzica, festivalul aducând în fața publicului proiecții, concerte și evenimente, atât în clădiri cu istorie și tradiție, cât și în spații neconvenționale.

Pe 14 septembrie, de la orele 19.30, în parcarea Plaza România (Bd. Timișoara nr. 26), va avea loc concertul uneia dintre cele mai apreciate trupe din underground-ul autohton, Toulouse Lautrec (foto), iar de la ora 20.30 va avea loc proiecția filmului documentar „The King”, în regia lui Eugene Jarecki, dedicat Regelui Rock’n’Roll, Elvis Presley.

În cele patru zile de festival vor fi difuzate filme despre evoluția muzicii disco, documentare cu și despre Radiohead, INXS, David Bowie, Suede, Elvis sau PJ Harvey, dar și producții autohtone.

Selecția de anul acesta cuprinde 21 de documentare muzicale, majoritatea în premieră în România. O parte dintre acestea sunt dedicate evoluției muzicii disco: povestea legendarului club de noapte din Manhattan, în Studio 54 (r: Matt Tyrnauer, 2018), istoria muzicii electronice franțuzești, în French Waves (r: Julian Starke, 2018) și o explorare în trecutul și viitorul muzicii Italo Disco, în Italo Disco Legacy (2018) – proiecție urmată de o sesiune Q&A în prezența regizorului Pietro Anton.

În cadrul DokStation vor fi prezentate și trei producții autohtone: „Creativ” (r: Ioana Grigore, 2019) – povestea grupului muzical de jazz de avangardă fondat de pianistul Harry Tavitian, „Zilele Vieții Noastre” – un documentar despre rapper-ul Tudor Sișu, precum și o variantă work in progress a documentarului „Kids Rock” (r: Claudiu Mitcu), povestea trupei Blană Bombă – patru băieți cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani, pasionați de muzica rock. Proiecția va fi urmată de un concert Blană Bombă. Pe lângă documentare, programul DokStation 2019 include muzică live și petreceri tematice.

Programul proiecțiilor și evenimentelor conexe este disponibil la www.dokstation.ro.

Pentru asigurarea bunei desfășurări a evenimentului, polițiștii locali ai Sectorului 6 vor lua măsuri de siguranţă publică în zonele adiacente locului de desfăşurare a acestuia faţă de persoanele care afectează climatul de ordine publică.

Eveniment organizat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: