Primăria Generală a Capitalei a anunțat că în perioada imediat următoare va începe campania de dezinsecție la nivelul întregului municipiu București. Asociațiile de locatari trebuie doar să completeze un formular, serviciul fiind unul gratuit.
Locuitorii din București se plâng de faptul că sunt invadați de gândaci, dar refuză să se implice mai mult, atunci când vine vorba să facă ceva.,
La nivel de oraș există o companie care se ocupă cu deratizarea, dar care nu intervine, decât atunci când primește probe concrete. Din acest motiv, cei care doresc să beneficieze de serviciul gratuit de deratizare, trebuie să trimită fotografii cu gândacii sau cu rozătoarele care trebuiesc exterminate.
”Este un formular foarte simplu de completat. Oamenii trebuie să încarce o dovadă, o poză cu niște gândaci surprinși la subsolul acelui bloc”, a spus Bogdan Pascu, manager Compania Municipala Eco Igienizare București.
Deși serviciul este gratuit, cei care au completat reclamațiile depuse cu fotografiile de rigoare, sunt extrem de puțini. La nivel de București sunt aproximativ 16.000 de blocuri cu peste 700 de mii de locuințe.
Locuitorii orașului îi cer primarului general să deratizeze și parcurile și locurile de joacă din oraș, care sunt pline de gândaci.
”Poate igienizați și parcul Tineretului. Spațiul verde e neîngrijit, băncile sunt de pe timpul lui nea Nicu, iar locurile de joacă sunt periculoase”, a scris un bucureștean, pe o rețea de socializare.
Primarul general a anunțat campania de deratizare
În urmă cu trei zile, primarul general Nicușor Dan le-a cerut președinților asociațiilor de locatari din București să completeze un formular, în baza căruia se solicită intervenția la fața locului.
„Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Ecogienizare, a demarat aplicarea tratamentelor împotriva gândacilor în subsolul blocurilor de locuinţe din Bucureşti. Aceste tratamente sunt gratuite şi au fost incluse, începând din acest an, în Planul Unitar de Acţiune aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Dezinsecţia presupune o intervenţie care include 2 tratamente aplicate la un interval de maxim 14 zile şi se aplică exclusiv în subsolurile blocurilor. Tratamentele se efectuează doar la cererea asociaţiei de proprietari/locatari”, a informat Nicuşor Dan.
Pentru mai multe relații suplimentare, bucureștenii care sunt interesați de aceste servicii pot contacta Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Deratizare, Dezinsecție și Dezinfecție la adresa de mail: office@adiddd.ro sau la numărul de telefon 0790/192540, informează Antena3.