Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Începe degringolada în PSD? Robert Negoiță, „conserva” care se auto-detonează când primește un impuls
Începe degringolada în PSD? Robert Negoiță, „conserva” care se auto-detonează când primește un impuls

Începe degringolada în PSD? Robert Negoiță, „conserva” care se auto-detonează când primește un impuls

Robert Negoiță s-a auto-detonat. Fără motiv, fără explicații coerente, cu eternele scuze politice vizând politica de cadre a PSD.

Decizia lui Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, de a nu mai candida sub sigla PSD este una spectaculoasă. Cu atât mai mult cât cu o zi înainte de schimbarea sa de atitudine se întâlnise cu Marcel Ciolacu și-l asigurase că totul este în regulă. Robert Negoiță este un primar care nu avea emoții privind realegerea sa, având, potrivit sondajului IRES făcut la comanda PSD, aproape 60 la sută intenție de vot. Este considerat un primar bun, nu venea din partidul aflat la putere ca să aibă probleme cu gestionarea pandemiei.

Și atunci ce s-a întâmplat?

Îmi aduc aminte cum în luna mai a anului 2014, Robert Negoiță a făcut o plângere împotriva lui Sebastian Ghiță, acuzând faptul că a fost amenințat la telefon. Atunci, Ghiță a spus despre Robert Negoiță că „pare o conservă care sare când primește câte un mesaj, sau câte un impuls”. Era în preajma alegerilor europarlamentare. Un scandal care a folosit foarte mult adversarilor PSD, dar mai ales ai lui Victor Ponta.

Pe atunci nu am înțeles semnificația spuselor patronului România TV, dar acum, după publicarea serialului „Noi suntem Statul”, le văd altfel. De aceea pot spune că nu cred în sinceritatea lui Robert Negoiță. Și acum șase ani, ca și azi, a devenit instantaneu idolul U.M. de presă, de la G4 Media la conturile de Fb ale activiștilor-ziariști. Care se fac că nu văd ceea ce este evident.

Este greu să te dai indignat și să-l dai ca exemplu de Nicolae Bădălău, propulsat la Curtea de Conturi pentru 9 ani, un locotenent „drăgănist”, când ai stat liniștit cu același Nicolae Bădălău ca ministru al Economiei. Nu era același „om condamnat pentru furt (a se vedea episodul sacilor de grâu de la CAP) poate ajunge acum să fie cel care verifică bugetele publice ale României” (citat din indignarea recentă a lui Robert Negoiță)?

Ba da, dar nu venise mesajul/impulsul care să deschidă conserva…

Care este semnificația gestului lui Robert Negoiță?

Cred că începe degringolada în PSD, bătălia fiind dată pentru Primăria Capitalei. Lipsind-o pe Gabriela Firea de un sector important, S3 fiind unul marcat de votanți PSD-iști, se caută soluția „sovietică” (1) pentru distrugerea bazei electorale. Premisa de la care se pornește este aceea că bătălia între Gabriela Firea și Nicușor Dan este una extrem de defavorabilă PNL-USR, dar mult mai mult liberalilor. Care nu au candidat propriu (Nicușor Dan fiind USR), dar au listă de consilieri municipali, care nu au candidați puternici la sectoare… Iar scorul PNL în București este sub scorul la nivel național. Un eșec în București ar atârna foarte mult în traista lui Ludovic Orban.

În acest context politic aș pune gestul teatral al lui Robert Negoiță. Cineva, politician sau nu, i-a dat pentru a doua oară semnalul de atac! Și s-a executat. Ca unul care a văzut diverse strategii politice, vă pot spune că este doar începutul.

Sunt curios să văd răspunsul PSD. Dacă va exista vreunul.

(1) Dacă ceva nu merge, nu forţa, ia un ciocan mai mare…

 

Publicat in categoriile: Opinii, Opinii EVZ
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: