Evenimentul Zilei > Social > Începe arșița. România fierbe sub Cod Roșu
Începe arșița. România fierbe sub Cod Roșu

Începe arșița. România fierbe sub Cod Roșu

Ieri, în prima zi de caniculă, oamenii abia au respirat pe străzi, iar alții au leșinat din cauza căldurii. De astăzi începe marea toropeală

Ne vom prăji la soare. Meteorologii anunță temperaturi ce pot depăși 39 de grade Celsius. Luna lui cuptor și-a intrat în drepturi.

Meteorologii anunță temperaturi foarte ridicate pentru ziua de astăzi. Ion Sandu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a declarat că nu este exclus să fie emis Cod Roșu de caniculă în județele din vest și nord-vest, România urmând să treacă prin intervale scurte de coduri portocalii sau roșii, fiind anunțate temperaturi de 39 de grade.

44,5 grade Celsius, temperatura record

Capitala s-a mai confruntat cu astfel de temperaturi ridicate și în urmă cu trei ani, mai exact pe 7 august 2012, când la stația Filaret s-au înregistrat 41,5 grade Celsius, înlocuinduse astfel maxima absolută de până atunci de 41,1 grade. Se întâmpla pe 20 august 1945. Însă recordul absolut s-a înregistrat în vara lui 1951, în luna august, într-o localitate de lângă Brăila, 44,5 grade Celsius. Odată cu avertizarea meteorologilor de Cod Roșu, au fost deja luate primele măsuri anti-caniculă în București.

Mai multe puncte de ajutor și 20 de corturi medicale au fost amenajate de către Primăria Capitalei. Și Patriarhia vine în ajutorul oamenilor afectați de căldură. Reprezentanții BOR îndeamnă parohiile și mănăstirile să ofere spațiu de adăpost în biserică și apă trecătorilor. Potrivit Serviciului de Ambulanță București- Ilfov (SABI), luni s-au înregistrat peste 20 de leșinuri.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: