Scandalul a izbucnit după ce în presă a apărut o înregistrare făcută de părinţi, în care femeia le cerea elevilor 500 de lei pentru cadourile care ar fi trebuit să ajungă la angajaţii şcolii.
"Este în politica românească, balcanică, de Sărbatori, să se ofere. Asta este. Şi eu am dat. Numai la copilul meu a costat cinci milioane. Profesoara de dans a costat cinci milioane. Asta înseamnă şcoala de centru", le-a spus învăţătoarea unor parinţi care au filmat-o cu camera ascunsă. Blându a fost deranjată de faptul că aceştia strânseseră 50 de lei pentru cadouri la patru oameni – trei profesori şi un director.
"Cealalta directoare are bube? Şi copiii nu saluta doctorul, femeile de serviciu? 50 de lei de la Moş duceti-i spre cele şapte sticle de băutură pentru bodyguarzi. 7 ori 7 sunt 49. Ce am cerut, fratele meu, ce am cerut? Sigur ca da, 7 lei la bodyguard. Nu este nicio problema. Un cadou pentru bodyguard este perfect la 10 lei. Dar ca sa-i dai secretarei scolii, bilbiotecarei si informaticii", sunt vorbele cadrului didactic.
Învăţătoarea tace
Cazul învăţătoarei Dana Blându a intrat şi în atentia procurorilor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2, după ce Inspectoratul a depus o plângere în acest sens. Ancheta nu a putut începe mai devreme, întrucât angajaţii şcolii nu pot fi chemaţi din concediu, conform legii, declarau reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Bucureşti, pentru EVZ.
Contactată de presă, învăţătoarea a refuzat să comenteze pe marginea filmuleţului şi s-a limitat la a le ura jurnaliştilor „Sărbători fericite”. Învăţătoarea a revenit, astăzi, la clasă, neputând fi suspendată de la catedră până la finalizarea cerecetărilor. Dacă va fi găsită vinovată, riscă sancţiunea maximă cu excluderea din învăţământ.