Evenimentul Zilei > Actualitate > Incendiu uriaș de pădure lângă o mănătire de maici la Constanța
Incendiu uriaș de pădure lângă o mănătire de maici la Constanța

Incendiu uriaș de pădure lângă o mănătire de maici la Constanța

Cel puțin 15 hectare de pădure au fost cupinse de un incendiu uriaș în apropierea comunei Crucea, în nordul județului Constanța, la doi pași de o mănăstire de maici. Mai multe autospeciale ale ISU Dobrogea și voluntari din comunele apropiate au reușit să izoleze zona pe trei laturi, însă vântul împinge flăcările către o pădure de pini.

Focul ar fi pornit de la vegetația uscată din mijlocul livezii de caiși din comuna Crucea și în scurt timp flăcările au cuprins pomii. Vâlvătaia a distrus pomii fructiferi și s/a extins spre pădurea de pini, pe deal, potrivit purtătorului de cuvânt al Arhiepuiscopiei Tomisului, Eugen Tănăescu. Îngrijorat, el a luat legătura cu mânăstirea de maici din zonă însă i s-ar fi spus că focul se duce spre deal, în sensul opus mânăstirii. 

Flăcările sunt însă mistuitoare și pârjolesc totul în cale. ISU Dobrogea a trimsi la fața locului autospeciale de la Medgidia, Midia și Constanța, echipele de pompieri fiind ajutate și de voluntarii din comuna Crucea și satele apropiate.  Un elicopter SMURD a ajuns deja in zona afectată de uriașul incendiu. Intervenția este în desfășurare.