Incendiu la Copenhaga. Arde clădirea Bursei. Imagini cu turnul care se prăbușește. Update

Incendiu la Copenhaga. Arde clădirea Bursei. Imagini cu turnul care se prăbușește. Update Incendiu la Copenhaga Sursa foto: X (Twiter)

Update: Turnul Bursei Vechi din Copenhaga s-a prăbușit mistuit de flăcările puternice. Pompierii fac eforturi, încă, să stingă focul care a cuprins clădirea construită în 1625. De asemenea, autoritățile încearcă să mai salveze tablourile și valorile adăpostite în interior.

Ne puteți urmări și pe Google News

Incendiu puternic la Copenhaga, capitala Danemarcei. Clădirea istorică a Primăriei este în flăcări, iar pompierii fac eforturi să oprească răspândirea focului.

Mai multe echipaje de pompieri au fost solicitate să intervină la clădirea primăriei din Copenhaga. Flăcările au fost observate în partea superioadă a clădirii construite în secolul al XVII-lea.

turnul din Copenhaga

Sursa foto: Twitter

Incendiu la Primăria veche

Focul a izbucnit în cursul acestei dimineați, la Primăria din Copenhaga, clădire istorică, ridicată în secoul XVII. Imobilul a adăpostit și Bursa de valori, la un moment dat, fiind cunoscut și drept sediul Bursei Vechi. Acest incendiu a fost observat la partea superioară a clădirii. Iar mai multe echipaje de pompieri au fost solicitate pentru intervenție. Nu au fost semnalate victime.

Turla Bursei Vechi din Copenhaga s-a prăbușit fiind mistuită de flăcările care au cuprins clădirea.

Poliția a fost sesizată după ce martorii au observat fumul care ieșea din clădirea istorică Børsen. Apelul a venit în jurul orei orei locale 8:00 (7:00 GMT).

Mai multe imagini șocante, din incendiu au fost distribuite pe rețelele de socializare. Din clipurile postate se poate observa cum turla este înghițită de flăcările uriașe, iar nori de fum gros se ridică în aer. Trecătorii au rămas șocați când au văzut turla prăbușindu-se în flăcări. Toți cei care se aflau în interiorul clădirii au ieșit, în siguranță, iar oficialii s-au grăbit să salveze parte dintre tablourile istorice.

Poliția a izolat zona centrală

În acest context, poliția din Copenhaga a anunțat că zona din jurul clădirii mistuite de incendiu a fost izolată. Traficul a fost deviat pe alte rute, pentru a nu împiedica intervenția pompierilor. Conform unui anunț postat pe Twitter, polițiștii danezi se așteaptă ca blocajul să dureze o perioadă mai mare de timp, până ce acest incendiu va fi stins.

„Datorită dezvoltării situațieii din Børsen, în prezent suntem prezenți pe scară largă în zona centrală din Copenhaga. Traficul către orașul de pe Knippelsbro este blocat. Ne așteptăm ca zona să fie izolată pentru o perioadă mai lungă de timp și încurajăm utilizatorii drumurilor să găsească rute alternative”, a anunțat Poliția daneză pe Twitter.

Brigada de pompieri din Copenhaga a anunțat că intervine cu numeroase echipaje la incendiu, pentru a stinge focul înainte să provoace pagube prea mari.

„Suntem într-un număr mare în drum spre #slotsholmsgade [strada pe care se află Børsen] după ce am fost anunțați în legătură cu degajările de fum puternic de pe acoperiș”, au anunțat pompierii, promițând că vor reveni cu actualizări.

Incendiu comparabil cu cel de la Notre Dame

Dezastrul din capitala Danemarcei poate fi comparat cu incendiul din 2019 de la Catedrala Notre-Dame din Paris. Flăcările au izbucnit în interiorul clădirii în seara zilei de 15 aprilie 2019 și s-au extins cu repeziciune. Ca și la Copenhaga, acest incendiu a distrus în întregime turnul-fleșă, care s-a prăbușit. De asemenea a fost afectată o mare parte din acoperiș precum și șarpanta monumentului.

Focul nu a distrus structura globală a edificiului, iar cele două turnuri au fost cruțate datorită intervenției prompte a pompierilor. Pagubele au fost considerabile, atât în interiorul cât și în exteriorul monumentului.

Incendiul a provocat o emoție foarte puternică, atât în Franța, cât și în întreaga lume. Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a descris incendiul ca fiind unul „groaznic”. Insula Île de la Cité, pe care se află catedrala Notre-Dame, a fost evacuată.