Evenimentul Zilei > Actualitate > Incendiu cu pericol de explozie în București. 13 autospeciale au ajuns la fața locului
Incendiu cu pericol de explozie în București. 13 autospeciale au ajuns la fața locului

Incendiu cu pericol de explozie în București. 13 autospeciale au ajuns la fața locului

Un incendiu a izbucnit sâmbătă la un centru de colectare a deşeurilor de pe strada Bârsăneşti, în sectorul 6 al Capitalei, fiind afectate mai multe containere şi o clădire cu etaj.

Update. Cetățenii din zonă sunt rugați să închidă geamurile. Oamenii dintr-un bloc de locuințe au fost evacuați. Se pregătește evacuarea celui de-al doilea bloc de locuințe. 

„E vorba de o clădire a REMAT. Nu știm dacă deșeurile erau depozitate legal sau ilegal. Oamenii au fost evacuați ca măsură de prevenție. Va fi verificată legalitatea depozitului. După, să vedem dacă au existat autorizări pentru colectarea lor. ISU va verifica dacă firma respectivă a luat toate măsurile” Alin Stoica, prefectul municipiului București.

Potrivit ISU Bucureşti – Ilfov, ard containere cu deşeuri, cu extindere la alt corp de clădire (P+1), pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi. Incendiul s-a petrecut în sectorul 6.

La faţa locului acţionează 13 autospeciale de stingere, două autoscări şi echipaje SMURD.

În interiorul clădirii se găsesc butelii şi alte recipiente sub presiune, motiv pentru care se acţionează cu prudenţă din exterior.

Potrivit primelor informaţii, incendiul a izbucnit la mai multe containere cu deşeuri, iar focul s-a extins şi la o altă clădire.

În apropiere se află şi un bloc de locuinţe şi există pericolul ca flăcările să se extindă.

Din fericire, nu există victime până în acest moment.

„E vorba despre un spațiu în care s-au depozitat cauciucuri și depozite. Din fericire, nu sunt victime. Mie mi s-a spus că acele butelii, care reprezentau un motiv de explozie, au fost scoase. Nu știu dacă e și altceva acolo”,  Ciprian Ciucu, primar sector 6.