Incendiu la o fermă din Botoșani. Zeci de animale au pierit în flăcări

Incendiu la o fermă din Botoșani. Zeci de animale au pierit în flăcări Sursa foto: Facebook/ ISU Botoșani

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă, la o fermă din județul Botoșani. În adăpostul de animale se aflau 70 de vaci, care au pierit în flăcări. De asemenea, au ars și mai mulți baloți de furaje, două autoturisme și o cisternă.

Incendiu la o fermă din județul Botoșani

Flăcările au cuprins rapid întregul adăpost de animale. Proprietarul, care se afla într-o rulotă parcată în apropierea fermei, a anunțat autoritățile. Pompierii au ajuns rapid la fața locului, însă nu au putut salva zecile animale din adăpost. Astfel, 70 de vaci au murit.

„Un incendiu violent a izbucnit, în urmă cu puţin timp, la o fermă de animale din localitatea Griviţa, comuna Cordăreni. Un adăpost de animale, unde erau în jur de 70 de vaci, mai mulţi baloţi de furaje, două autoturisme, o cisternă şi cauciucuri au luat foc”,  a anunțat ISU Botoșani.

Incendiu

Sursa foto: Facebook m/ ISU Botoșani

Alarma a fost dată de proprietarul fermei

Proprietarul adăpostului pentru animale a fost cel care a dat alarma. Pompierii voluntari au ajuns primii la fața locului, însă nu au putut scoate animalele din fermă. Flăcările au cuprins peste 500 de metri pătrați. Pe lângă cele 70 de vaci, focul a mistuit un autoturism,  o cisternă și mai mulți baloți.

Ne puteți urmări și pe Google News
Pompieri

Pompieri. Sursa foto: Arhiva EVZ

„Primii care au ajuns la faţa locului au fost pompierii voluntari. Aceştia au constatat faptul că ardeau violent adăpostul de animale, pe o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi, mai mulţi baloţi de furaje, cauciucuri, două autoturisme şi o cisternă remorcabilă. Din nefericire, cele aproximativ 70 de vaci nu au putut fi salvate”, au transmis reprezentanții ISU.

La această oră, incendiul este localizat, iar pompierii lucrează pentru lichidarea flăcărilor.

În paralel, pompierii militari acționează în zona Lăpușna-Ibănești pentru a stinge un incendiu de fond forestier. Conform primelor informații, se pare că flăcările au cuprins peste 5 hectare. Acțiunea de stingere a început încă din timpul nopții trecute.