Cu zâmbetul pe buze, deosebit de încântat, Ludovic Orban s-a adresat miniștrilor spunându-le că vine cu o veste bună.

”Oh, Belina. Am o veste bună să vă dau. După o  lungă perioadă în care Insula Belina și Brațul Pavel au rătăcit prin mâinile prietenilor din Teleorman ai PSD-ului și ai lui Dragnea, astăzi Insula Belina va reveni în administrarea statului. Astăzi  se semnează procesul verbal de preluare de către Apele Române a insulei și a Brațului Pavel”, a spus premierul.

   

Preluarea, care s-a efectuat cu o anumită întârziere, motivată de planul avut de guvern, se va face fără contractele pe care Consiliul Județean Teleorman le încheiase cu ”beneficiarul îl știți foarte bine, Tel Drum, și practic preluarea va fi curată”.

Ludovic Orban a cerut și o verificarea asupra construcțiilor ilegale de pe Insula Belina, dispunând și luarea măsurilor corespunzătoare.

”Aici, Ministerul Mediului va trebui să vină cu o Hotărâre de guvern în care să reglementăm toate aspectele legate de modul de administrare a Insulei Belina și a Brațului Pavel. Așteptăm cu celeritate astfel încât să încheiem acest episod trist în care baronii roșii au încercat să transforme în moșie proprie proprietăți ale statului român”, a încheiat Ludovic Orban. .