Există POSIBILITATEA de a avea ÎNCĂLZIRE GRATUIT. Video cu instrucţiuni în articol

Metoda de face ceva pentru a încălzi o incită fără să coste bani a revenit în actualitate. Tot mai mulţi oameni se interesează de acestă invenţie extrem de ieftină şi totodată utilă. Este vorba despre panouri solare confecţionate din cutii de aluminiu, de conserve, de bere, suc sau alte recipiente din acest material.

Sistemul de încălzire cu panori solare meşteşugite din cutii de bere este simplu de construit, putându-se folosi materiale pe care de obicei le aruncăm. Dar haideţi să veţi despre ce este vorba:
"Astfel, este nevoie în primul rând de o casetă de lemn, apoi de un placaj pe care să se fixeze cutiile, de o sticlă sau de un plexiglas și de vopsea neagră mată.
Un astfel de panou pentru încălzire poate fi realizat în doar 10 ore, spune un site cu sfaturi și instrucțiuni și care oferă și o listă cu materiale necesare:

– O ramă de geam vechi sau, preferabil construirea unei casete din lemn – dimensiunea ei va determina și numărul necesar de cutii de aluminiu. În imagine s-a folosit o ramă de 120 m X 60 cm, pentru care sunt necesare 72 de cutii goale de bere sau de suc – 4 placaje, dar care să nu fie din lemn de plop sau de pin – Izolație pentru placaje – carton – Spumă izolatoare – Un tub pentru aerisire – O bucată de plexiglass sau de sticlă – Bandă adezivă (pentru asamblare și ultimele finisări) – O placă de pal – Vopsea neagră sau spray – Un ventilator de la un computer – Gură de aerisire – Suruburi și cuie – Unelte.

Prima etapă este colectarea cutiilor de aluminiu pentru că vă puteți apuca de proiect doar atunci când aveți suficiente. Ele trebuie să fie complet goale, în stare bună – neîndoite, găurite sau crăpate.

Se recomandă ca pe parcurs ce adunați cutiile, să le sablați suprafața (poate folosind șmirghelul) pentru ca vopseaua neagră să se prindă mai bine.

Cutiile trebuie să asigure circulația aerului, așa că se taie un capăt și celălalt se găurește cu ajutorul unei bormașini. Apoi se fixează pe rânduri în caseta de lemn.

La capătul casetei, pentru fiecare rând de cutii se face un orificiu care apoi se acoperă cu o plasă pentru a limita intrarea prafului, dar pentru a permite aerului să circule.

La celălalt capăt al cutiei de lemn se face un orificiu în placaj și se fixează un ventilator de calculator, conectat la o aerisite. Pe aici va ieși aerul cald pe care ni-l dorim în miez de iarnă, produs cu ajutorul energiei solare, fără nici un cost! De fapt, aproape nici un cost, pentru că micul ventilator trebuie să aibă o sursă de energie electrică, însă prețul energiei poate fi considerat zero dacă luăm în calcul că aceeași energie o folosim la calculator, de exemplu. Despre această metodă a scris acum câţiva ani în urmă agrointel.ro, revenind în actualitate.

VIDEO: Homemade "Steel Can" Solar Air Heater! DIY - STEEL CAN Air Heater! (140F+) - EASY Instructions!