Încalci restricțiile, trebuie să dai o grămadă de bani. Crezi la noi e cel mai rău? Stai să vezi...

Încalci restricțiile, trebuie să dai o grămadă de bani. Crezi la noi e cel mai rău? Stai să vezi...

Israelul a anunţat luni că persoanele care vor încălca noile reguli adoptate pentru a limita răspândirea COVID-19 vor trebui să plătească amenzi mai mari, relatează dpa.

Potrivit noilor reguli, care au nevoie de aprobarea parlamentului pentru a intra în vigoare, orice persoană care încalcă noile restricții va fi sancționată.

O persoană care organizează „un eveniment, o conferinţă, petrecere sau ceremonie, un festival ori spectacole prin încălcarea regulilor” va trebui să achite o amendă de până la 20.000 de şekeli (5.860 dolari americani).

Şcolile din Israel vor rămâne închise. Unele şcoli religioase s-au deschis sfidând reglementările anti-epidemie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deschiderea unui magazin fără permisiune poate duce la o amendă de 10.000 de şekeli (2.930 dolari americani), conform noilor reguli.

Ritmul răspândirii noului coronavirus s-a redus în Israel graţie celui de-al doilea lockdown impus de guvern, la jumătatea lunii septembrie.

Ministerul Sănătăţii israelian a anunţat luni 652 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, faţă de 9.000 la începutul lunii octombrie, scrie Agerpres.

Covid-19 în România

De duminică până luni, un număr de 4.041 de români au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19, iar un număr de 86 de persoane, infectate cu SARS-CoV-2 au decedat, a transmis Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Până luni, pe teritoriul României, au fost confirmate 250.704 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 177.361 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

Câte persoane au murit în România din cauza Covid-19?

Până luni, 7.153 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS – CoV – 2 au decedat, 86 dintre ele înregistrându-se în ultimele 24 de ore. Este vorba de 48 de bărbaţi şi 38 de femei, pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dolj, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vrancea şi Municipiul Bucureşti.

Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, patru decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 29 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 33 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 19 decese la categoria de peste 80 de ani.

80 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, trei pacienţi decedaţi nu au prezentat comorbidităţi, iar pentru trei pacienţi decedaţi nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.