Zilele bune ale clanului Țânțaș din Satu Mare au apus. După ce Darius Țânțaș a fost condamnat la șase ani de închisoare cu executare pentru că a ucis un om, fiind beat la volan, acum a venit rândul lui Beniamin Țânțaș, fiul mijlociu al milionarului Vasile Țânțaș, să dea socoteală în faţa legii.

Limuzine de lux, furate din Italia

Beniamin Țânțaș a atras atenţia presei în 2011, când a lovit un poliţist pe Austrada Soarelui, fiind surprins atunci în maşină cu fotomodelul Natalia Mateuţ. Victima a fost la un pas de moarte, fiind operată în Israel şi scăpând cu zile, până la urmă.  
Acum, în mai puțin de șapte zile, Beniamin Țânțaș, Beny pentru prieteni, a fost inculpat în două dosare penale după ce mașinile pe care le conducea s-au dovedit a fi furate din Italia. Un Bentley de 80.000 de euro și un Land Rover de 50.000 de euro.

Asigurările au plătit despăgubiri în Italia

Cele două mașini de lux sunt înregistrate ca furate din Italia, dar erau înmatriculate în România, în județul Satu Mare. Surse apropiate anchetei au declarat că proprietarii din Italia au declarat maşinile furate, fiind despăgubiţi de companiile de asigurări.
Polițiștii de la Inspectoratul de Poliție de Frontieră Satu Mare susțin că, în data de 20 martie 2012, au oprit în trafic, pe raza orașului Negrești Oaș, un auturism Bentley Continental, care în urma verificărilor s-a dovedit a fi furat din Italia. Persoana care conducea mașina, un tânăr de 34 de ani, nu a putut să prezinte actele de proprietate ale mașinii susținând că acestea se află  asupra proprietarului mașinii, Beniamin Țânțaș.
A rămas și fără Land Rover
După nici șapte zile, pe 27 martie 2012, Beniamin Țânțaș a mai pierdut o mașină, un Land Rover, estimat la 50.000 de euro. Polițiștii susțin că mașina era condusă de un prieten al lui Beniamin Țânțaș.
Mașina a fost oprită în centrul orașului Satu Mare, iar în urma verificărilor s-a stabilit că este furată din Italia, iar proprietarul a fost despăgubit în baza declarației de tip CASCO.
Șoferul le-a spus polițiștilor că mașina nu este a lui și că a primit-o pentru a o conduce de la prietenul său Beniamin Țânțaș. Cele două mașini au fost ridicate și duse în curtea sediului IPTF Satu Mare unde vor rămâne până la finalizarea urmăririi penale.